Genetik Göz Altı Morluklarına Kesin Çözüm Patates Salatalık - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Haziran 2019 Çarşamba

Genetik Göz Altı Morluklarına Kesin Çözüm Patates Salatalık

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Genetik Göz Altı Morluklarına Kesin Çözüm Patates Salatalık
Farklı yaş gruplarından hem erkek hem de kadınlarda göz altı morlukları görülebilir. Göz altı morluklarının oluşmalarındaki ana nedenlerden bazıları, genetik, demir eksikliği, kansızlık, yaşlanma, kuru cilt, uzun süreli ağlamak, b12, K vitamini, E vitamini eksikliği, uzun süre boyunca bilgisayar başında çalışmak, zihinsel veya fiziksel stres, uykusuzluk, aşırı sigara içmek, geç saatte uyumak, dengesiz beslenme, karaciğer, böbrek hastalıkları, atopik egzama, aşırı alkol tüketimi, ve alerjidir.
Gçz altı morlukları ciddi bir cilt problemi değildir fakat insanları, yorgun, bitkin, sağlıksız ve yaşlı gösterir. Bu göz altı morluklarından kolaylıkla evde uygulayabileceğiniz bazı basit yöntemlerle kurtulabilirsiniz.
Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya’dan Göz Altı Morluklarına Doğal Çözüm
Her akşam 1 tutam yeşil çayı kaynatın ve ılındıktan sonra bir pamuk yardımıyla göz altlarına yayın. Cildiniz çayı emdikçe uygulamayı yenileyin. Ardından da morlukların üzerine elma kabukları yerleştirin ve bir süre bu şekilde bekleyin. Ayrıca, uykusuz kalmaktan da kaçınmalısınız.





Salatalık
Salatalıkların, renk açıcı ve kan damarı büzücü özellikleri vardır ve bu nedenle çok yaygın olarak, göz altındaki morlukları gidermek için kullanılırlar. Göz altındaki cildin rengini açar, kan akışını hızlandırır ve şişkinliği alır.
Bir salatalığı kalın dilimlerle kesin ve buz dolabında soğutun. Her iki gözede soğuk bir salatalık yerleştirin ve 10-15 dakika bekletin. Daha sonra gözlerinizi ılık su ile yıkayın. Bu yöntemi en az 1 hafta boyunca günde 2 defa uygulayın.
Küçük bir salatalığı öğütün, suyunu sıkın ve birkaç dakika boyunca buzdolabına koyun. Bir pamuk parçasını bu suya sokun ve gözlerinizin altına koyun. 15 dakika boyunca, cildinizin bu suyu emmesini bekleyin. Daha sonra ılık su ile yıkayın. Bu yöntemi 1 hafta boyunca günde 2 defa uygulayın.



Bir diğer yol ise, eşit miktarda salatalık suyu ile limon suyunu karıştırın ve bir pamuk yardımıyla, cildinize sürün. 15 dakika boyunca bekletin ve su ile yıkayın. Bu yöntemi günde 1 defa olmak üzere 8-10 gün boyunca uygulayın.
Patates
Patateslerin doğal cilt açıcı özellikleri vardır ve göz altı morluklarını giderirler. Ayrıca gözlerin etrafındaki şişkinliği de alırlar.
2 patatesi, 1 saat boyunca buzdolabında soğutun.
Patatesleri soyun, öğütün ve suyunu sıkın.
Bir pamuk parçasını bu suya batırın ve yatmadan önce, gözlerinizin etrafına sürün. Gece boyunca bırakın.
Yüzünüzü su ile yıkayın.
Bu yöntemi 1 hafta veya daha uzun süre boyunca uygulayın.
Gül Suyu
Gül suyu, cilde çok büyük faydaları bulunan ve göz altındaki morlukları da yok eden bir yöntemdir. Antioksidanlar bakımından zengin olmasından dolayı, cilt hücrelerini güçlendirir, cilt dokusunu yeniden oluşturur ve gözlerin etrafındaki cildi yeniden canlandırır, göz altı morluklarını giderir.
Temiz bir pamuğu, gül suyuna batırın ve gözlerinizin üzerine yerleştirin.
15 dakika boyunca bırakın ve bölgeyi ılık su ile yıkayın.
Bu yöntemi sabah ve akşam olmak üzere, 2 hafta boyunca uygulayın.
Süt



Süt içerisinde laktik asit bulunur ve gözlerin etrafındaki cildi nemlendirir. Ayrıca, süt içerisinde protein, enzimler, amino asitler ve antioksidanlar bulunur ve bunlar, cildi güçlendirir, zarar görmüş cildi onarır. Süt, soğuk kompres olarak kullanılarak, gözün etrafındaki koyu halkaları ve şişmeyi iyileştirebilir.
Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı ile masaj yapmak da, göz etrafındaki koyu halkaları gidermenin bir baka yoludur. Nemlendirici özellikleri sayesinde, hindistan cevizi yağı, cildi pürüzsüzleştirir ve kırışıklıkları giderir.
Hindistan cevizi yağını, gözün etrafındaki cilde, masaj yaparak sürün.
Birkaç saat boyunca bekletin ve daha sonra yıkayın.
Birkaç ay boyunca günde 2-3 defa uygulayın.
Yeşil Çay Poşetleri
Antioksidan ve tanninler bakımından zengin olan yeşil çay poşetleri, göz çevresindeki koyu halkaları iyileştirir. Çay içerisindeki tanninler ayrıca, göz etrafındaki şişmeyi de yok eder.
2 yeşil çay poşedini 10 dakika boyunca yarım bardak çay içinde kaynatın.
Çay poşetlerini sudan çıkartın ve en az yarım saat boyunca buzdolabında soğutun.
Soğuk poşet çayları, gözlerinizin üzerine 15 dakika boyunca koyun.
Bu yöntemi, en iyi sonuçları almak için günde 2 defa olmak üzere, 10 gün boyunca uygulayın.
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar