Krem Karamel - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

28 Haziran 2019 Cuma

Krem Karamel

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Krem Karamel
Malzemeler
Muhallebisi için;
3 buçuk su bardağı süt
Yarım su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 vanilya1 yumurtanın sarısı
Karameli için;
1 çay bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı su
Hazırlanışı
Degerli takipçilerim Herkese merhabalar 🤗 Şimdi sizlerle pastanede yediğinizden hiç bir farkı olmayan yerken tadı damağınızda kalacak😋😋 fırın açmaya gerek olmadan, ✔✔ocakta pratik bir şekilde pişireceğiniz krem karamel tarifini paylaşacağım.♨♨ Öncelikle karameli hazırlıyoruz büyük bir cezveye şekeri ve suyu ilave edip ocağa alalım orta ateşte şeker eriyene kadar donmaması için kaşık sokmuyoruz eridikten sonra kaşıklı karıştırarak altın rengini alana kadar karamelize edelim





çok koyu yapmayın acılaşır ben acımsı sevmediğim için altın rengi yaptım aşağıda resimlerde görebilirsiniz pişen karameli hızlı bir şekilde fincan veya kaseler paylaştıralım soğuması için kenara alalım.Muhallebi için malzemeleri tencereye alalım, çırpıcıyla iyice çırpalım ocağa alalım koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim, koyulaşan muhallebiyi bir iki taşım kaynatıp ocaktan alalım karamellerin olduğu kaseleri sudan geçirip ıslatalım, üzerine muhallebiyi paylaştıralım ılıdıktan sonra dolaba kaldıralım. 8. 9 saat bekletelim bir gece önceden yapılırsa daha iyi olur, eğer çok acil ikram edeceksiniz 2 .saat sonra kaseleri sıcak suyun içinde 5..10.. dakika bekletmeniz yeterli olacaktır, kasenin içine su kaçırmayın.
Servis edeceğimiz tabağa ters çevirelim, soğuk olarak servis edelim deneyeceklere kolay gelsin.
not :::Benim fincan ve kaselerim büyüktü 3 tane karamel çıktı, siz isterseniz ölçüleri artırıp daha fazla elde edebilirsiniz.
Kesinlikle yumurta kokusu olmuyor.. Tarif sahibi @mehtapturanin_mutfagi/ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar