Nanenin Faydaları Nane Çayı Nasıl Hazırlanır? Tüy Dökmek İçin nane Çayı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Temmuz 2019 Cuma

Nanenin Faydaları Nane Çayı Nasıl Hazırlanır? Tüy Dökmek İçin nane Çayı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Nanenin Faydaları Nane Çayı Nasıl Hazırlanır? Tüy Dökmek İçin nane Çayı
Nane bitkisi ballıbabagiller familyasından mentha cinsine ait otsu bir bitkidir. Ferahlatıcı etkisi ile ün salan nanenin kullanım alanı geniştir. İçecekler, diş macunu, ilaç, sakız, şekerleme ve bakım ürünlerinin bir çoğun da kullanılır. Uzun yıllardan beri özellikle toplumumuzda taze ve kurutulmuş olarak kullanımı da yaygındır. Hoş kokusunun yanında nanenin faydaları oldukça fazladır ve baharat olarak da kullanılabilen nane bitkisinin gelin beraber faydalarına göz atalım.
Nanenin Faydaları
Nane ağız kokusunu gidermesinin yanında sindirime de oldukça faydalıdır. Mide hazımsızlığı yaşanan durumlarda bir bardak nane çayı sizi rahatlatacaktır.
Nanenin kokusu ve aroması burun tıkanıklıklarını açmasının yanında astım, grip ve bronşit gibi rahatsızlıklarda çokça kullanıldığı bilinmektedir. Hemen hemen tüm marketlerde bulabileceğimiz nane şekeri öksürüğe birebir ilaçtır.
Migrene ve baş ağrısına karşı doğal bir yatıştırıcı olması nanenin faydaları arasındadır.





Depresyona ve yorgunluğa iyi geldiği bilinen nane doğal bir uyarıcıdır. Kokusu, buharı ve nanenin kendisinin gevşetici etkisi bilinmektedir.
İyi bir antiseptik olan nane dövülerek karıştırılmasından sonra cildimizi temizlemek için kullanabiliriz. Cilt kaşıntıları ve sivilcelerde de faydalı olmaktadır.
Kan şekerini düşürücü etkisi olması nanenin faydaları arasındadır. İçindeki diosmin maddesi kandaki şekeri düzenlemeye yardımcı olur.



Östrojen hormonu üretimini arttırdığı için bayanlarda sıklıkla görülen saç dökülmesi ve vücutta tüylenme gibi istenmeyin durumlarda kullanırsak faydalı olacaktır.
Mide bulantısına iyi geldiği bilinen nanenin yağını da koklayarak bulantıyı hafifletebilirsiniz.
Nane içerisindeki A vitamini sayesinde göz sağlığınız için şifa kaynağıdır.
Nanenin faydaları İbrahim Saraçoğlu tarafından katıldığı bir çok programda detaylı olarak anlatılmıştır.

Nane Çayı Nasıl Hazırlanır?
Nane çayındaki mentol bir kas gevşetici olarak çalışıp gergin olan kasları rahatlatmaktadır. Eğer kendinizi yorgun düşmüş hissediyorsanız bir fincan nane çayı içmeniz size rahat ve dinlendirici bir uyku için fayda sağlayacaktır. Nane çayının hazırlanması kolay bir işlemdir. İlk önce yarım litre suyu bir kaynatma kabının içerisine alın ve kaynatın. Kaynamış olan suyun içerisine de 2 yemek kaşığı nane ilave edip karıştırın. Nanenin içerisinde uçucu yağlar bulunduğu için demliğin kapağının kapatılması gerekmektedir. Yaklaşık 5 dakika kadar ağzı kapalı şekilde demlenen nane çayını süzün. Üzerine de bir tane limon dilimi ekleyin ve sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.



Nane Çayının Faydaları
Stresi azaltır, sakinlik verir.
Mideyi rahatlatır, hazımsızlığı giderir.
İştahı baskılayarak yemek yeme isteğini azaltır, bu sayede kilo vermeye yardımcıdır.
Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelmesi nane çayının faydaları arasındadır.
Bulantı ve kusmayı önlemesi nane çayının faydaları arasındadır.
Konsantrasyonu arttırır ve hafızayı güçlendirir.
Kronik ve kas ağrılarını azaltır.
Gaz gidericidir.
Ağız kokusunu giderir.
Öksürüğe iyi gelmesi nane çayının faydaları arasındadır.
C vitamini oldukça fazladır.
Antioksidan etkisi bilinmektedir.
Nanenin Cilde Faydaları
Nanenin ciltteki yağları temizlemesi ve ölü hücreleri yenilenmesi ve temizlenmesinde fayda sağlar.
Cilt üzerinde sıkıştırma yaparak yüzünüzdeki tahrişlerden kurtulmanıza yardımcı oluyor.
Nanenin losyonu da yaşlanan cilt ve kırışıklıklara iyi gelir. 3 yemek kaşığı nane ile 500 ml su demlikte karıştırılıp 5-10 dakika kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. İsteğe göre birkaç damla liman sıkılabilir. Hazırlanan karışımı yatmadan önce cildinizi silip duruladıktan sonra işlem tamamlanır.
Mantar enfeksiyonlarında naneli su ile ayaklarımızı yıkayıp durulamamız enfeksiyonları azaltacaktır.



Tüy Dökmek İçin Nane Çayı
Kadınlarda istenmeyen tüylerin oluşumuna karşı nanenin oldukça etkili olduğu bilinmektedir. Ancak bu işlemi doktorumuza danışıp yapmamızda fayda vardır. Tüylenme östrojen hormonu azlığı veya testosteron hormonu fazlalığından olabilir. Bu durumda günde iki defa yemeklerden önce 5-6 dal taze naneyi tüketmekte fayda vardır. Bu işlem birkaç ay yapılabilir. Tavsiye ettiğimiz bu yöntemlerin bilinen bir zararı yoktur. Her şeyin çoğu zarar azı karar dediğimiz gibi bu işimizde de yeteri miktarı kendimiz veya uzman kontrolünde belirlemeliyiz. Tavsiye bizden şifa Allah’ dan. GEÇMİŞ OLSUN
Kaynak : https://www.organikzamani.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar