Kahve İle Yapabileceğiniz 10 Güzellik Önerisi Öğrenince Hergün Yapacaksınız - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

7 Ağustos 2019 Çarşamba

Kahve İle Yapabileceğiniz 10 Güzellik Önerisi Öğrenince Hergün Yapacaksınız

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kahve İle Yapabileceğiniz 10 Güzellik Önerisi Öğrenince Hergün Yapacaksınız
Kahvenin cilde en önemli faydalarından biri ki bence en önemlisi, cildi sıkılaştırarak pürüzsüz görünüm sağlaması. Düzenli kullanılması halinde, tıkanan ve artık sivilce oluşumuna sebep olabilecek ölü hücreleri temizler. Uykusuzluk, yorgunluk ve stres gibi genetik sebepler dışında oluşmuş göz altı şişliği ve morlukları azaltıp, cildi canladırması bir diğer önemli faydası. Kahve, yaşlanmaya karşı cildi esnekleştiren besinler açısından zengindir. Lenf dolaşımını destekleyen kafein sayesinde, fazla tüketildiği zaman sebep olduğu selüliti tedavi edici özelliği bulunmaktadır. Nedenlerine değindiğimize göre sıra geldi kahve ile gelecek güzellik sırları detaylarına ve nasıl yapacağımızı anlatmaya.
Her cilt tipi için kahve maskesi içerisine koyacağınız, kahve dışındaki malzemeler değişecektir.





Ancak ben şuan normal ciltler için kolay, peeling etkisi de gösterecek bir kahve maskesi paylaşacağım. İhtiyacınız olanlar 4 çay kaşığı zeytinyağı, 6 çay kaşığı kahve telvesi. Temizlediğiniz cildinize karışımı uyguladıktan sonra 10-15 dakika bekliyorsunuz. Uygularken ciltte peeling etkisi gösterebilmesi için dairesel hareketlerle cilde nazikçe masaj yapmanızı öneririm. En son ılık su ile temizlemeniz yeterli olacaktır. Haftada 3 kez uygulanabilecek bir maskedir. Yağlı veya karma bir cilt yapınız varsa 1-2 çay kaşığı limon suyu eklemeyi deneyebilirsiniz.
İlki için gerekli malzemeler; 1 su bardağı kahve telvesi, 1/2 su bardağı su, birkaç damla çay ağacı yağı. Hepsini karıştırdıktan sonra, dairesel hareketlerle bacaklarınıza veya sıkılaşmasını istediğiniz göbek, kol gibi bölgelere uygulayın. Uygularken kese benzeri bir bez kullanırsanız kan dolaşımını da daha çok arttırmış olursunuz. (Nacik davranmayı unutmayın cildinize). Tamamen kuruduktan sonra ılık su ile temizleyebilirsiniz. İkinci için gerekli malzemeler; 1/2 su bardağı kahve telvesi, 1/4 su bardağı deniz tuzu, 1/4 su bardağı esmer şeker, 1/4 su bardağı tatlı badem yağı veya zeytin yağı.



Hepsini karıştırarak bir önceki tarifteki gibi vücudunuza uygulayabilirsiniz. Bu peeling maskeleri haftada 2 kez kullanabilirsiniz. Düzenli olarak yapmak, buna ek olarak beslenmeye dikkat etmek ve en azından yürüyüş yapıyor olmak çok önemlidir.
Başta da belirttiğim gibi uykusuzluk, yorgunluk ve stres gibi genetik sebepler dışında oluşmuş göz altı şişliği ve morlukları azaltıp, cildi canladırması kahvenin bir diğer önemli faydalarından. Peki bunu nasıl yapacağız? Aslında yapacağımız işlem oldukça basit. Diyelim ki sabah kahvenizi içtiniz. Kahve telvesini atmıyorsunuz ve bir miktar avucunuza alıp, içerisine bir kaç damla hindistan cevizi yağı, badem yağı veya zeytin yağı ekliyorsunuz. Avucunuzun içinde biraz karıştırdıktan sonra, nazikçe, yine dairesel hareketlerle göz altlarınıza uyguluyorsunuz. Karışım 5-10 dakika arası kaldıktan sonra bir ıslak pamuk yardımıyla silin. Bu noktada karışımın gözünüze kaçmamasına dikkat edin ve son olarak göz altı derisi ince olduğun için test yapmadan maskeyi uygulamamanızı öneririm.
Bir atlet olmayabilirsiniz ancak tüm gün ayakkabı içerisindeki ayaklarınız günün yorgunluğu ile birlikte şımartılmayı hak ediyorlar. Uzun bir iş gününün ardından bu tarifi uygulamanızı tavsiye ederim. Gerekli malzemeler, 6 yemek kaşığı kahve telvesi, 4 yemek kaşığı mısır unu, 4 yemek kaşığı deniz tuzu. Ayaklarınızı yıkadıktan sonra, bu karşımı masaj yaparak tüm ayağınıza yedirin. Hatta içerisine, yatıştırıcı özelliği de olan çay ağacı yağından bir kaç damla ekleyebilirsiniz. Peeling etkisini arttırmak için fırça kullanabilirsiniz. 5-10 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulamanız yeterli olacaktır.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar