Bir yıl boyunca her gün zerdeçal suyu için ETKİLERİNE İNANAMAYACAKSINIZ! - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Eylül 2019 Perşembe

Bir yıl boyunca her gün zerdeçal suyu için ETKİLERİNE İNANAMAYACAKSINIZ!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bir yıl boyunca her gün zerdeçal suyu için ETKİLERİNE İNANAMAYACAKSINIZ!
Zerdeçal suyunun faydaları saymakla bitmiyor baharatlardan en popüler olan zerdeçal değişik değişik amaçlar için kullanılsa da bu yazıda sağlığınıza iyi gelebilecek bir tarif vereceğiz.
Zerdeçalın vücudunuza ne kadar güçlü bir antienflamatuar yani yaşlanma karşıtı ve antioksidan özelliği varmış anlayacaksınız.
Kürkümin binlerce makaleden araştırıldığı üzere sağlığımız için pozitif bir etkisi olan bileşendir. İşte bu zerdeçalın içinde olan en etkili bileşenlerdendir. İşte bu özellikleri ile zerdeçalın suyu en sağlıklı içecekeler arasındadır. Yaşanmış gerçek bir öyküden size zerdeçalın faydalarını anlatacağız.
İngiltere’de Bristol kentinde yaşayan bir kadın bir yıl boyunca her gün sabahları aç karnına zerdeçal suyu içti ve bu zaman içinde sağlığı yavaş yavaş baştan aşağıya değişmeye başladı. Sadece bu sudan içerek vücudundaki eklem iltihabının semptomlarının iyileşmeye başladığını ve yapılan tahliller sonucu ph seviyesinin olması gereken düzeye ulaştığını gördü.PEKİ ZERDEÇAL SUYUNU NASIL HAZIRLAMALIYIZ ?
Bir çay kaşığı zerdeçalı bir bardak suya atıp karıştırın.Sonra üzerine bir tutam karabiber de ekleyip karıştırın. Bu içeceği ılık tüketiniz. Eğer zerdeçal suyunu her gün içerseniz vücudunuzda olan değişimler neler olabilir?





Kalp sağlığınızı düzenler yazının başında anlattığımız üzere zerdeçalın ana bileşenlerinden olan kürkümin kan pıhtısını oluşumunu engeller damarlar içinde çok faydalıdır. Hatta Japonya’da yapılan bir araştırmaya göre yirmi gün boyunca kür haline getirilmiş olan zerdeçalı deneyenlerin kalpleri güçlenmiştir.
Vücudu arınması gereken asitik sistemden arındırarak alkalileştirir ve alkalileşmiş ortamda
-Kemik iltihabıyla olan ilgili ağrıları dindirir. -Enfeksiyonlara karşı büyük savunma oluşturur -Vücudu güçlendirip koruyarak enfeksiyonlara karşı direnç meydana getirmektedir -Diyabete karşı etkilidir.2009 yılında bazı üniversitelerde yapılan araştırmaya göre zerdeçalın diyabet üstünde de faydalı olduğu öngörüldü. -Karaciğer üzerinde olumlu etkisi, zehirli toksinlerin sebep olabileceği bir çok sorundan karaciğeri korur. -aynı zamanda zerdeçal kanser düşmanıdır.
Hücrelerin zarar görmesini engellediğinden kanser oluşumunu da engellemiş olur. -Beyin üzerinde de büyük bir etki sağlayıp bunamayı önlemektedir. -Yaşlanma üzerinde büyük etkisi vardır hücreler için çok faydalı olduğundan yaşlanmayı geciktirir. -Sindirim üzerimde olumlu etki sağlar böylece sindirim sistemi düzene girer.
Kaynak : http://www.habermuhtesem.com/bir-yil-boyunca-zerdecal-suyu-5259.html
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar