Maydanoz Sapının Faydaları Nelerdir? Maydanoz Sapını Sakın Çöpe Atmayın - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Eylül 2019 Cumartesi

Maydanoz Sapının Faydaları Nelerdir? Maydanoz Sapını Sakın Çöpe Atmayın

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Maydanoz Sapının Faydaları Nelerdir? Maydanoz Sapını Sakın Çöpe Atmayın
Maydanoz hem cilt hem de sindirim sistemi sağlığımız için oldukça etkili bir besindir. Hele ki sarımsak ve limon ile bir araya geldiğinde.Ayrı ayrı antioksidan, antiseptik ve antibakteriyel özellikleri olan bu besinler bir araya geldiğinde hazırlanan tarifler muazzam!Uzmanlar özellikle maydanoz bitkisinin saplarının atılmaması gerektiğini vurguluyor.Atmadığınız takdirde maydanoz saplarıyla birbirinden mucizevi kürler hazırlayabilirsiniz.Maydanoz,anti-enflamatuar etkisi sayesinde kanserden tutun da ağız kokusuna kadar birçok problem için kullanılabilir.Maydanoz yılın Eylül ve Ağustos aylarında yetişir; nemli ve sulu toprak sever.
Maydanozun tohumu, sapı ve yağı ayrı ayrı kullanılabilir. Maydanozun içerisinde aplin, glikoz ve uçucu yağ bulunur. Müsilaj vücutta bulunan enfeksiyonun atılmasında oldukça etkili bir maddedir ve bu da maydanozda bulunur. Bu sayede maydanozu mide rahatsızlıkları için de kullanabilirsiniz.
Maydanozun Saplarını Saklayın:
Maydanozun saplarının yağ oranı oldukça düşüktür. Bu da kalp sağlığınız için ne kadar yararlı olduğunu gösterir. Ayrıca damar tıkanıklığının önüne geçer. Maydanozun sapını kaynatın ve daha sonra içerisine limon sıkıp tüketin. Dilerseniz maydanoz saplarını yoğurt ile karıştırıp yine limon sıkarak tüketebilirsiniz. Dilerseniz tek başına da yiyebilirsiniz tabi ki! Maydanoz sapı özellikle tırnak sağlığınız açısından önemlidir. Maydanoz sapının su ile kaynatıp tüketirseniz idrar yolu enfeksiyonunu engellersiniz.
Maydanozun Faydalarına Yakından Bakalım:C ve A vitaminleri açısından zengin olan maydanoz göz sağlığı için de tercih edilmelidir. Beta karotenin göz içerisindeki sıvıyı dengelediği ve böylelikle tansiyon, katarakt gibi rahatsızlıkların oluşumunu engellediği bilinmektedir. Bu nedenle maydanozun düzenli tüketilmesi doktorlar tarafından da tavsiye edilir.Kan akışının dengelenmesi için yararlıdır.





Böylelikle damar ve kalp sağlığı için faydalıdır.Vücutta bulunan toksinlerin toplanıp atılmasını karaciğer sağlar. Fakat bazı nedenlerden dolayı karaciğer deforme olabilir ve toksinler içerisinde birikme yapar. Fakat düzenli maydanoz tüketimi durumunda karaciğerin korunmasını sağlarsınız.İçerdiği yüksek lif miktarı sayesinde sindirim sistemi için de yararlıdır. Kilo vermek isteyen kişilerin de tercih etmesi gerekir. Kabızlık sorununuz varsa maydanozu gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.Eklemlerde biriken toksinlerin neden olduğu hareket kısıtlılığını engeller.Adet döneminde ağrının azalması için kullanılabilir.Saç hücrelerinin yenilenmesini sağlar. Saç kırıklarını onarır.Cilt dermisindeki hücrelerin yenilenmesi için de faydalıdır.
Maydanoz suyunu bir hafta düzenli kullanırsanız:Maydanozun antioksidan özellik sayesinde kanda bulunan serbest radikallerin oranı dengelenir. Ayrıca içeriğinde bulunan flavonoidler bağışıklık sisteminin direncini arttırır.Midenin asidik seviyesini dengeler ve bu sayede ağız kokusu, yemek borusu kanseri gibi risklerin oranını düşürür.Tükürük bezlerinde bulunan zararlı bakterilerin sayısını azaltır.Mide ve bağırsakta tutulan fazla tuzun vücuttan atılmasını sağlar.Vücutta bulunan tüm iltihabın atılmasına yardımcı olur.Maydanoz suyu ile saçlarınızı yıkarsanız saç kökleriniz güçlenecek ve dökülme probleminiz ortadan kalkacak.Maydanoz, Sarımsak ve Limon Karışımı:Alternatif tıpta kullanılan en etkili kürlerden biridir. Bu kürün düzenli tüketilmesi durumunda;Kalp sağlığınız güçlenecek,Bağışıklık sisteminiz güçlenecek,Üst solunum yolu rahatsızlıklarına karşı direnciniz artacak,Vücutta iltihap birikmesini engelleyecek,Eklem, kas, kemik ve romatizma ağrılarını azaltacak,Odaklanmanızı sağlayacak,Hücrelerinizin yenilenmesini sağlayacak…
Kaynak : http://gonuldostlar.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar