Tuvaletteki Sarı Lekeleri Çıkarma Yöntemleri ve Kullanılacak Malzemeler - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Ekim 2019 Perşembe

Tuvaletteki Sarı Lekeleri Çıkarma Yöntemleri ve Kullanılacak Malzemeler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tuvaletteki Sarı Lekeleri Çıkarma Yöntemleri ve Kullanılacak Malzemeler
Tuvaletler her gün mikrop tabakalarıyla kaplanır ve temizliği özel ihtimam gerektiren bir alandır. Zamanla tuvalette sarı lekeler meydana gelir. Peki tuvaletteki sarı lekeler nasıl çıkar?
Tuvaletteki Sarı Lekeler
Evimizde belkide en çabuk kirlenen yeri tuvaletlerdir. Tuvalet taşı üzerine çiş ve benzeri maddelerin sıçramasıyla zamanla kötü görünen sarı lekeler oluşur. Bu lekelerin oluşumunu önlemek için taşı düzenli olarak temizlemek gerekir. Taşı temizlemek için mutlaka çamaşır suyu ve benzeri mikrop öldürücü çözeltiler kullanılmalıdır. Aksi takdirde çiş ve diğer atıkların tuvaletteki taşı zamanla kaplamasıyla oluşan bu lekeler sağlığımızı da tehdit etmektedir. Peki bu lekeler nasıl çıkar?
Bu lekeleri çıkarmak için güçlü leke çıkarıcılar gerekmektedir. Asitli çözeltiler taşı zedelemeden bu lekeleri çıkaracaktır. Çiş lekelerini çıkarmak için bu çözeltilerden yararlanabilirsiniz.
Kireci bu yüzeylerden çıkarmak için kireç sökücü nitelikteki çamaşır suyundan yararlanabilirsiniz. Kireç bu tip çok nemli ortamlarda zamanla oluşabilir. Bu kireci yüzeyden söküp atmak biraz zahmetli olabilir. Yeni oluşmaya başlamış kireç lekesini çıkarmak daha kolay olacaktır. Kireç lekelerini söküp atmak için amonyaktan da yararlanabilirsiniz. Bu iş için özel üzerilmiş kireç taşlarıda işinizi görecektir. Oluşan kireç tabakasını yok etmek istiyorsanız çamaşır suyu uygulamasını sert kıllı bir fırça yardımıyla uygulayabilirsiniz.
Sirke ile İdeal Temizlik





Bu kötü görünümlü izler bazen düzenli olarak temizlememize rağmen oluşabilir. Bu durumda çamaşır suyu yeterince etki göstermiyor demektir. Kullandığınız temizlik ürünlerini bir kenara bırakın ve doğal yöntemleri deneyin. Bu yöntemlerden en etkili olanı ise zengin mineral yapısı ve asidik özelliği ile sirkedir. Sirkenin bir çok lekeyi çıkarabildiğini biliyoruz. Yüksek hijyen ve beyaz taşlar görmek istiyorsanız bu yöntemi denemelisiniz.
Burada kullanacağınız sirkenin beyaz sirke olmasına dikkat edin. Diğer sirkelerden çok daha güçlü bir yapıya sahip olan bu sirke ile sarı izleri tuvaletinizden uzaklaştırabilirsiniz.
Uygulama yapmadan önce eldiven takmayı unutmayın. Tuvaletinizdeki suyu tamamen boşalttığınızdan emin olduktan sonra yapmanız gereken 3 fincan beyaz sirkeyi püskürtebileceğiniz bir kaba almaktır. Suyu tamamen boşaltılmış olan yüzeyde izler kendini rahatlıkla gösterecektir. Doğrudan izler üzerine nişan alın ve beyaz sirkeyi sıkmaya başlayın. Ardından sert bir tuvalet fırçasıyla izler tamamen yok olana kadar fırçalayın.
Boraks Tozu
Ne yaptıysanız bu izlerden bir türlü kurtulamadıysanız bu yöntemin kesin sonuç vereceğinden emin olabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey toz boraks elde etmek ve bunu talimatlara uygun şekilde uygulamaktır. Güçlü bir kimyasal yapıya sahip olan boraks izleri kolaylıkla yok edecektir. Hazırsanız uygulamaya başlayabilirsiniz. Tuvaletteki suyu tamamen boşaltarak işe başlamalısınız. Toz halindeki boraksı doğrudan izler üzerine serpin. Ardından tuvalet fırçası yardımıyla iyice fırçalayın. Yaklaşık 30 dakika boyunca beklemeye bırakın. Ardından tankeri yeniden suyla doldurun ve yüzeyi yıkayın. İzleri tamamen yok ettiğini göreceksiniz.
Trisodyum Fosfat
Buhar kazanı gibi çokça kireç tutan yerlerin temizliğinde yaygın olarak kullanılan trisodyum fosfat burada da işinize yarayacaktır. Diğer yöntemlerden beklediğiniz sonucu alamadıysanız trisodyum fosfattan yararlanabileceğinizi unutmayın. Eczanelerden temin edebileceğiniz bu bileşen güçlü bir leke çıkarıcı niteliğe sahiptir. Uygulama yapmadan önce tuvaletteki suyu tamamen boşalttığınızdan emin olun. Ardından eldivenlerinizi ve maskenizi takıp uygulamaya geçebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey 3.8 litre yani bir galon suya 1 çorba kaşığı trisodyum fosfat eklemenizdir. Çözeltiye beyaz bir bez batırın ve lekeli alanı bu çözeltiyle iyice temizleyin. Bu sayede hem mikropları öldürmüş olursunuz hem de ideal beyazlığa erişmiş olursunuz. Bu uygulamayı haftada bir tekrarlamanızda sakınca yoktur.
Kaynak : https://lekesinasilcikar.ne
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar