Bal Kabağı Ve Çekirdeğinin Faydaları - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

23 Kasım 2019 Cumartesi

Bal Kabağı Ve Çekirdeğinin Faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bal Kabağı Ve Çekirdeğinin Faydaları
Balkabağı ve çekirdeğinin faydaları nelerdir? Çoğumuz balkabağını sebze olarak biliriz. Halbuki bitki uzmanları tarafından meyve olarak sınıflandırılan balkabağının ve çekirdeğinin insan bedenine sayısız faydası vardır.Balkabağı özellikle kış aylarında tüketilmekte olup, içerisinde A.B.C vitaminleri, beta karoten, çinko, magnezyum, demir,fosfor gibi mineraller itibari ile eşsiz bir besin kaynağıdır.Balkabağının Yararları Nelerdir:Diyet yapanlar için iyi bir tercih olan balkabağının 100 gramında sadece 26 kalori bulunmaktadır.Bedene rahatlık verme özelliği bulunmasından dolayı uyku geçirmenizi sağlar.
Prostat ve idrar yolu enfeksiyonu yaşayanların balkabağı tüketmeleri tavsiye edilir.Yaşlanmayı geciktirici etkisi ile birlikte ayrıca E vitamini açısından zengin olan balkabağı, cildin daha genç ve zinde görünmesini sağlar.Balkağının suyu içildiğinde akciğerlerde ki bronşları temizler. Öksürük şikayetlerini dindirir.Demir yönünden zengin olduğundan, kansızlık sorunu ile mücadelede büyük rol oynar.Balkabağı antioksidan içeren vitamin ve mineralleri bünyesinde bulundurur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vüudun kansere karşı savunmasını güçlendirir.Kemiklerin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcıdır. Potasyum, kalsiyum ve fosfor mineralleri balkabağında bolca bulunmaktadır. Bu içerikler kemik sağlığı için önemli minerallerdir.





Kabak Çekirdeğinin Faydaları:Vücudun gereken günlük çinko, demir, E vitamini gibi vitamin ve minerallerin tamamı, 1 su bardağı kabak çekirdeğinde bulunmaktadır.Zihinsel gelişimi güçlendirir. Omega 3 ve Omega 6 kabak çekirdeğinin içeriğinde bolca bulunmasından dolayı beyin sağlığına önemli yararlar verir.Kabak çekirdeğinde bulunan fosfor, kemik ve diş sağlığına iyi gelmektedir. Kemik erimesi rahatsızlığı yaşayanların tüketmesinde fayda vardır, bu rahatsızlıkla mücadele eder.Kalp krizi geçirme riskini azaltır.Kan basıncını düşürür.Düzenli tüketildiğinde erkeklerde prostata karşı koruma sağlar.Şeker hastalığına iyi gelir. Şeker hastalığından kaynaklı kalp ve göz rahatsızlıklarının giderilmesinde rol oynar.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar