Daha Önce Duymadığınız 7 Kullanımı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Kasım 2019 Cumartesi

Daha Önce Duymadığınız 7 Kullanımı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Daha Önce Duymadığınız 7 Kullanımı
Melaleuca alternifolia adlı çay ağacının yapraklarından ve dallarından çay ağacı yağı elde edilir. 19. Yüzyıl denizcileri tarafından adı konulan bu yağ renksiz ve kokusuzdur. Bundan yüzyıllar önce ise, Avustralya’nın yerli halkı olan Aborjinler, bu yapraklardan sayısız şekilde yararlanmışlardır.
Aborjinler çay ağaçlarını tıbbi amaçlarla kullanmışlardır. Yaprakları ezerek ve antiseptik özelliklerinden yararlanarak cilt problemi, enfeksiyonlar ve ağrılar da dahil olmak üzere birçok hastalığı tedavi etmişlerdir. 1920’lerde Avustralyalı bilim adamları çay ağacı yağının iyileştirici özelliklerini araştırmaya başlamışlardır. O zamandan beri bu yağ tüm dünyada gittikçe popüler olmuştur ve şu an birçok yerde bulunabilir.
1. Enfeksiyonlar ve yaralar Bitkinin antibakteriyel özelliği enfeksiyon durumlarını önleme özelliği olduğu anlamına gelir. Sorunlu alana birkaç damla çay ağacı yağı dökün, etrafını sarın ve bir gece bu şekilde bırakın. Bakterileri uzak tutan ve enfeksiyonu engelleyen yağ, cildin daha hızlı iyileşmesini sağlayacaktır.
Çay ağacı yağı aynı zamanda iltihap önleyici özelliğe sahiptir. Eğer birer damla lavanta yağı, çağ ağacı yağı ve hindistancevizi yağını karıştırırsanız, egzama ve sedefi iyileştirmeye yardımcı olacak bir karışım elde edersiniz. 3. Akne Çay ağacı yağının bir başka yaygın kullanımı ise akne tedavisidir.





Bu yağ cilt üzerinde çoğalan ve sivilce ve akneye sebep olan bakterileri öldürdüğü için, sorunlu bölgeye sürüldüğünde etkisini gösterir. İki yemek kaşığı bala birkaç damla ekleyip, tedavi etmek istediğiniz alana bu merhemi sürün. Birkaç dakika sonra yıkayın. Düzenli uyguladığınızda sonuçları göreceksiniz.
4. Ayak mantarı Tırnak ve ayak mantarlarını da çay ağacı yağıyla iyileştirebilirsiniz. Tırnaklarınıza yağı birkaç ay boyunca uygulamalısınız; etkilerini yavaşça göreceksiniz. Ayak mantarı gibi durumlarda ise yatmadan önce çay ağacı yağı ve hindistan cevizi yağını karıştırıp ayağınıza masaj yapabilirsiniz. 5. Deodorant yerine kullanılabilirMuhtemelen buraya kadar okuduğunuzda çay ağacı yağının ne kadar güçlü etkileri olduğunu farketmişsinizdir. Bu yağı hindistan cevizi yağı ve karbonat ile karıştırdığınızda, terlemeyi önleyici, kimyasal içermeyen, doğal bir ev yapımı deodorant yapmış olursunuz. 6. Saç ve saç derisi Çay ağacı yağıyla şampuan da yapabilirsiniz! İster aloe vera, hindistan cevizi yağı ya da lavantayla karıştırarak yeni bir şampuan oluşturun; isterseniz de çay ağacı yağını doğrudan şampuanınız ile karıştırın. Hem kepeğe hem de saç dökülmesine yararı dokunacaktır.
7. Temizlik Son olarak, çay ağacı yağı aynı zamanda temizlik amaçlı da kullanılabilir. İş bakterilere ve küfe geldiğinde çay ağacı yağı oldukça etkili olabilir. Tek ihtiyacınız olan çay ağacı yağı ve su. Çay ağacı yağını ağızdan almamaya dikkat edin, zehirli olabilir. Aynı zamanda bu yağa karşı alerjiniz olma ihtimali de vardır, o yüzden ilk defa kullanıyorsanız mutlaka dikkatle yaklaşın. Alerjiniz olmadığından emin olduktan sonra bu mucizeyi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Kaynak : https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar