Kilo Almanıza Neden Olan 8 Kahvaltı Kusuru - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Kasım 2019 Cumartesi

Kilo Almanıza Neden Olan 8 Kahvaltı Kusuru

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kilo Almanıza Neden Olan 8 Kahvaltı Kusuru
Uzmanlar kahvaltının günün en ehemmiyetli öğünü olduğunu söylüyor. Kahvaltı etmek, kahvaltı etmemek, kahvaltıda sıhhatli veya sıhhatli beslenmek günün geri kalanında alacağınız kalorileri de etkiliyor. İşte kilo almanıza neden olan 8 kahvaltı kusuru…
Meyve suyu içmekle meyve yemek aynı şey değil. Meyve suyundaki kolesterol ve şeker oranı aşırısıyla yüksek olduğu için kan şekerinizi yükseltiyor, gün içinde sıkça bir şeyler yeme isteğine neden oluyor. Bununla beraber meyveyi sıktığınızda lif ve besleyici öğelerini kaybediyor.
Kahvenin ve çayın pek çok yararı var ancak meşrubatınıza ilave ettiğiniz krema veya şeker ekstra kalori almanıza neden oluyor. Kilo almamak için çayınızı ve kahvenizi sade tüketmelisiniz.
Protein en doyurucu makro yiyeceklerden bir tanesi. Bu surattan sabahları protein harcamak uzun müddet tok sezmenizi sağlar. Yumurta ve süt mahsulleriyle protein lüzumunuzu karşılayabileceğiniz gibi chia tohumu, yulaf ezmesi, fıstık ezmesi ve kinoa gibi vegan yiyecekler de seçim edebilirsiniz.





Kilo vermek ve kan şekeri seviyenizi balansta yakalamak için life lüzumunuz var. Lif bakımından zengin yiyecekler harcamak uzun müddet tokluk hissi verir. Bu surattan tam öğünlerinizde lifli yiyeceklere yer vermelisiniz. Sebzeler lif bakımından en doğru seçim olacaktır. 5- Yeterince su içmemek Gece uzun saatler süresince su almıyoruz. Bu surattan uzmanlar uyandıktan hemen sonra su içmeyi öneriyor. Kahvaltıdan evvel içilen su, tokluk hissi vermesinin yanı sıra gün içinde de sıhhatli seçimler yapmanıza destekçi olur.
Araştırmalara göre kahvaltı etmeyen bireyler kahvaltı edenlere oranla gün içinde daha fazla kalori alıyor. Kahvaltıda az yemek de hiçbir zaman iyi bir fikir değil. Enerjinizin düşmesine ve tatlı krizlerine neden olabilir. Öğlene kadar sizi tok yakalayacak gıdalarla kahvaltı etmelisiniz. Bu çok fazla kalori yüklemesi yapmak anlamına gelmiyor. Su oranı yüksek, lifli, proteinli, sıhhatli yağlar kapsayan yiyecekler fazla kalori almadan tokluk hissi verir.
Pek çok birey yağlı yiyecekler harcamanın kilo aldıracağını sanar. Ancak araştırmalara göre böyle bir şey yok. Sert kabuklu yemişler, çekirdekler, avokado gibi yiyecekler harcanarak elde edilen sıhhatli yağlar tokluk hissi vermesinin yanı sıra dinç sezmenizi de sağlar.
İşe giderken yol üzerinde aldığınız simiti veya poğaçayı yemek çok kötü bir fikir. Araştırmalara göre ne yediğimize dikkat etmediğimiz zaman haddinden fazla yiyoruz. Kahvaltıya kesinlikle vakit ayırın veya kahvaltınızı hazırlamaya vakit ayırın. Böylece yeterli miktard
Kaynak : yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar