Tırnağınızın Altında Böyle Bir İşaret Görürseniz Hemen Hekime Gidin - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Kasım 2019 Cuma

Tırnağınızın Altında Böyle Bir İşaret Görürseniz Hemen Hekime Gidin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tırnağınızın Altında Böyle Bir İşaret Görürseniz Hemen Hekime Gidin
Ten kanseri değişik biçimlerde kendini gösterir, ancak en iyi öğrenilen malign melanomdur.
Hastalık 2016 senesinde takribî 10.130 vefata neden oldu .
Malign melanom en sık göğüs, sırt ve bacaklarda görülür. Ancak Melanie Williams isimli bir İngiliz’in keşfettiği gibi başka yerlerde de olabiliyormuş. Melanie, minik fotoğrafının altında mavi bir kir gördü ve mantar olduğunu zannetti…
İlk başta, Melanie muhtemelen mantar olduğunu düşündü. Ancak mantar önleyici ilaç işe yaramadığında, sağlık kurumuna gitti.
Birkaç tetkikten sonra, Melanie’nin hekimi ona şok edici bir teşhis koydu: Tırnaklarındaki iz akral lentiginous melanom denilen kanserli urdu. Bu ender görülen cilt kanseri cinsi tırnakların altında alana kazanç ve onikomikoz ismi verilen tırnak mantarı ile basitçe karıştırılır.





Birkaç gün sonra Melanie, başkalarını uyarmak ve bu cins kanser hakkında bilgi yaymak için Facebook’ta paylaşım yapmaya başladı.
“Baş parmağımı gördün mü? Bunun ne olduğunu öğreniyor musun? Cilt kanseri. Bu birkaç hafta içinde yoktu şimdi gelişti”diye yazdığı yazı 100.000’den fazla birey tarafından paylaşıldı.
Melanie, baş parmağının bir kısmı alınmak zorunda olsa dahi kanserinin erken keşfedilmesi mevzusunda kaderliydi.



Yanlış tanı yaygın olduğundan, insanlar tırnaklarının altında kahverengi, siyah veya koyu mavi renk farklılığı gözlemlediklerinde hafife almamalılar.
Melanom Araştırma Vakfı’na göre tırnağın altındaki kahverengi yukarıyadan alta şerit kanseri gösterebilir, ancak urlar tırnak plağının altında da gelişebilir .



Tırnağınız yukarıyadaki fotoğrafa benziyorsa veya malign melanom olabileceğinden şüpheleniyorsanız hemen bir dermatologla görüşün.
Herkesin bu bilgiyi paylaşabileceğini umuyoruz, böylece beraber bu ender görülen cilt kanserine dikkat sürüklememize dayanakçı olabilirsiniz. Kim öğrenir belki de birinin bu gidişatını farketmesine dayanakçı olup yaşamını dahi kurtarabilirsiniz.
Kaynak : yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar