Ev Yapımı Yoğurt İle 169 Hasta İyileşti - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2019 Cumartesi

Ev Yapımı Yoğurt İle 169 Hasta İyileşti

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ev Yapımı Yoğurt İle 169 Hasta İyileşti
Amansız hastalık olarak bilenen kanser için uzmanlar hala çalışıyor ve buna engel olabilecek besinleri araştırıyorlar.Ev yapımı yoğurt ile market yoğurdu arasında dağlar kadar fark var.Uzmanlar ev yoğurdu ile hazır yoğurt arasındaki o farkları açıkladı
Bağırsakları düzenlemeyen probiyotik bakterileri inceleyen bilimsel araştırmalar , ev yoğurttaki potansiyelini değerlendirdi.
Günde 2 Fincan Yoğurt Araştırması
Araştırmalar için hassas bağırsak sendorumu olan 189 hastaya her gün 2 fincan ev yoğurdu verildi ve 6 ay boyunca devam edildi.Araştırmalar sonucunda bu sendroma sahip hastaların yüzde yüzde 89’u tamamen rahatladığı ,sendromlarının yok olduğu ve bağırsaklarının düzene girdiği gözlemlendi.



Dünya Gastroenteroloji Kongresi’nce açıklanan araştırma sonuçlarına göre bu alanda bir ilk gerçekleşti ve bu bilgi bir çok hastalık için büyük bir önem ifade ediyor.Bu sendromun, en çok rastlanan sindirim sistemi problemlerinden biri olduğunu söyleyen uzmanlar, belirtiler olarak şişkinlik,karın ağrısı,gaz ağrısı,kabızlık ve ishal olduğunu ve kişilerin hayatını önemli ölçüde etkilediğini belirttiler.
“6 AY İÇİNDE AZALDIĞI VEYA TAMAMEN ORTADAN KALKTIĞI GÖZLENDİ”

Doç Doktor Kıvanç Bilecen, bu rahatsızlığın tam olarak neyden kaynaklandığını bilmediklerini söyledi ve ekledi : “Araştırmalarda, hassas bağırsak semptomu hastalığı olanlarda kalın bağırsak hareketlerinde anormallik ve bağırsak duvarındaki kaslarla sinirler arasındaki iletimde bozukluk nedeniyle oluştuğu düşünülmektedir. Bu sorun nedeniyle bağırsak dışkıyı atabilmek için birbiriyle uyumsuz hareketler yapmakta ve kişide karın ağrısı, şişkinlik ve dışkı kıvamı ve miktarı ile ilgili sorunlar meydana gelmektedir.



Hastalardaki belirtilerin değişiklik gösterebileceğini söyleyen Bilecen, alınan besinlerle hastalığın iyiye veya kötüye gidebileceğini belirtti :”Amerika’da yapılan bilimsel araştırma sonuçları da her gün ev yapımı yoğurt tüketenlerde hassas bağırsak hastalığının gerilediğini gösterdi. 189 hastadan 169’unda semptomların, çalışmayı izleyen 6 ay içinde azaldığı veya tamamen ortadan kalktığı gözlendi” dedi.
Süt Ürünlerine Dikkat
Diyetlerde, sindirim sistemi problemlerinde ve hassas bağırsak rahatsızlıklarında laktoza karşı dikkat edilmesiyle ilgili konuşan Bilecen, bu çalışmayla birlikte, ev yoğurtlarının ve hatta kefirin, bağırsak ağrılarını ve rahatsızlıklarını kontrol edebildiğini söyledi.Ev yoğurtlarının hem taze hemde yapımının kolay olduğunu söyleyen Bilecen, evde yapılan yoğurt içerisindeki bakterilerin taze olduğunu söyledi. Ev yapımı yoğurtlarda da market yoğurtlarında da Lactobacillus ve Streptococcus bakterilerinin olduğunu belirten Bilecen bu bakterilerin probiyotik olarak sınıflandırıldığını söyledi.
Sade ve Doğal
Marketten seçilen yoğurtların olabildiğince sade ve doğal olanı seçmemiz gerektiğini söyleyen Bilecen,Süpermarketten yoğurt seçerken sade ve doğal yoğurt olmasının faydalı olduğunu belirten Bilecen, katkı maddeli ve tatlandırıcılı yoğurtların alınmaması gerektiğini söyledi.Hafif yoğurtlara yapay tatlandırıcı katıldığını, bu yüzden seçim yaparken yapay tatlandırıcı etiketlerine dikkat edilmesini gerektiğini belirtti.Yalnızca pastörize süt ve yoğurt kültürü bulunan ürünlerin tercih edilmesini gerektiğini söyledi.



Yoğurt Yapılacak Olan Sütün Önemi
Yoğurt yaparken taze ve pastörize sütün tercih edilmesi gerektiğini belirten Bilecen, sütü biraz ısıtarak bakteri kültürlerinin hazır hale geleceğini söyledi.Pastörize sütlerin kaynama ihtiyacının olmadığını belirten Bilecen, sokak sütü olarak tabir edilen sütlerin pastörize olmadığını ve dikkatli seçilmesi gerektiğini söyledi.Çünkü bu sütlerin kontrol edilmediğini ve içerisinde Salmonella, Listeria, E. coli, Brucella, Yersinia gibi hastalık yapan bakterilerin bulunabileceğini ekledi. Bazen üreticilerin bu bakterilerin oluşumunu engellemek için süte antibiyotik eklediğini ve bu sütlerin mayalandığı zaman da bakteri üretemeyeceğini ve mayalanmayacığını söyledi.
Yoğurt yapılacak sütün soğuk zincirlerle taşınmasını, hastalık üreten bakteriler için kontroller ve testler yappılmasını, antibiyotik açısından içeriğinin öğrenilmiş olması gereklidir. Ancak tescilli üreticiler sütlerini alırken bu testleri yaptıkları için sağlık açısından güvenilir olduklarını belirtti.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar