Uyurken Ağzınızdan Su mu Geliyor? Bu Ciddi Bir Problem Olabilir! - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2019 Cumartesi

Uyurken Ağzınızdan Su mu Geliyor? Bu Ciddi Bir Problem Olabilir!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Uyurken Ağzınızdan Su mu Geliyor? Bu Ciddi Bir Problem Olabilir!
Genellikle bebeklerin uyurken ağızlarından su gelir. Ancak bu durum yalnızca bebeklerle sınırlı değildir. Birçok yetişkin uyurken ağzından su gelmesinden şikayetçi. Peki bunun asıl nedeni nedir? Bu sorunun cevabını bu yazımızı okuyarak öğrenebilirsiniz.
Uyurken Ağzın Açık Kalması:
Sinüzit, alerjik rijit, uyku apnesi, tonsilit gibi hastalıklar ağzımızın uyurken açık kalmasını tetikler. Burnundan nefes alamayan insanlar ağzından nefes alır ve uyurken ağızları açık durumdadır. Bu durum doğrudan aşırı tükürük salgılanmasına yol açar.
Yanlış Uyku Pozisyonu:
Yüzükoyun uyuduğunuzda mide üzerine baskı sağlanır. Bu tükürük salgılanmasını artırır, tükürük ağızdan dışarı atılır. Mide üzerine yatmak pek tavsiye edilmez farklı sakıncaları da vardır.





Ağızda meydana gelen iltihaplanma, çürük dişler, yeni çıkan dişler tükürük üretimini artırır. Bu da uyurken ağzınızın suyunun akmasına neden olur.
Alerjik Durumlar:
Histamin hormonu, mukus ve tükürük üretimi bazı alerjiler sonucunda artar. Yani bahar veya toz alerjisi olan kişiler de uyurken tükürük akması problemi yaşar.
Reflü Hastalığı:Midenin içindeki bazı içeriklerin yemek borusuna kaçma olayı reflü olarak adlandırılır. Bu hastalık sonucunda tükürük bezleri olması gerekenden fazla salgılanır. Uyku sırasında yutkunma az gerçekleştiği için bu sıvı ağızdan dışarı tükürük olarak atılır.Parkinson:Parkinson hastalığı yutkunma mekanızmasının bozulmasına sebebiyet verir. Bu durum sonucunda ağızdan gelen su dışarı atılır.
İlaçların Yan Etkileri:



Antidepresanlar uyku sırasında ağızdan su gelmesine yol açar. İlaçlarınızı doktor gözetiminde kullanırsanız böyle yan etkileri en aza indirgemiş olursunuz. Birçok ilacın bu şekilde bir yan etkisi vardır.Sinir Sistemi Bozuklukları:Sinir sistemi bozukluğu sonucu oluşan hastalıklar (otizm, alzheimer, beyin felci vs.) yutkunmayı zorlaştırır, hasta tükürüğünü zapt edemez.Ağız Anatomisinde Bozukluk:Ağız içindeki fazla diş, bozuk kemik yapısı, iltihaplı dişler, şişen bademcikler ağızdan su



gelmesine neden olur.Kıl Kurdu:Genellikle çocuklarda görülen kıl kurdu tükürük bezlerinin hızlı çalışmasına neden olur. Uyku sırasında ağzınızdan su geliyorsa ve bu durumdan şüpheleniyorsanız acilen dahiliye bölümünden bir randevu almanızı öneririz.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar