Diş Eti Hastalığı Nasıl Önlenir ve Nasıl Tedavi Edilir - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

29 Mart 2020 Pazar

Diş Eti Hastalığı Nasıl Önlenir ve Nasıl Tedavi Edilir

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Diş Eti Hastalığı Nasıl Önlenir ve Nasıl Tedavi Edilir
Sence sadece yaşlı ve olgun insanlar dişeti hastalığına yakalanır mı? Tekrar düşün. Herhangi bir yaşta herhangi bir kişi, özellikle uygun ağız sağlığı bakımı yapmıyorsa, diş eti hastalığı geliştirebilir. Diş eti hastalığı, ağız kokusundan ağrı ve diş kaybı gibi daha ciddi komplikasyonlara kadar çok çeşitli sorunlara neden olabilir.
Diş eti hastalığı, tehlikeli bir ağız sağlığı sorunudur. Son araştırmalara göre, Amerikalıların yaklaşık üçte biri hastalığı geçirmiş ya da geçirmiş ve diğer bedensel işlevleri etkiliyor. Ne yazık ki, bu gerçek pek çok kişi tarafından bilinmemektedir, çünkü diş eti hastalığının ilk belirtileri tespit edilememektedir. Dişeti hastalığının ilk evresi genellikle diş hekiminiz tarafından görülür ve düzenli dişhekimliği konsültasyonu olmadan sorun daha da kötüleşir.
Dişeti Hastalığı: Genel Bakış Dişlerinizi çevreleyen ve destekleyen dokular ve kemikler enfekte olduğunda diş eti hastalığına yol açar. İki tip diş eti hastalığı vardır: Periodontitis ve Gingivitis.





Dişeti iltihabı , sadece dişlerin etrafındaki doku diş etlerini etkileyen hafif bir diş eti hastalığı türüdür. Fırçalanırken kolayca kan akabilen kırmızı ve şiş diş etlerine neden olur. Gingivitis tipik olarak ağrıya neden olmaz; Böylece, birçok insan zamanında gerekli tedaviyi alamaz.Periodontitis , dişleri destekleyen doku ve kemiklere zarar vermek için diş etlerinin altına yayılan daha ciddi ve ciddi bir diş eti hastalığıdır. Bu durum diş etlerinin dişlerden çekilmesine neden olur, geliştirilen derin cepler bakteri üreyip kemiğe zarar verebilir. En kötü durumlarda, dişler gevşeyebilir, düşebilir veya dişlerin diş hekimi tarafından çıkarılması bile gerekebilir.



Dişeti Hastalığının Gelişmesinin Sebepleri ve Uyarı İşaretleri:Diş eti hastalığının ana nedeni ağızda bakteri oluşmasıdır. Bakteriler dişi çevreleyen dokuyu enfekte eder, iltihaplanmaya neden olur ve bu da periodontal hastalığa yol açar. Bakteriler dişlerde uzun süre kalırsa, bunlar plak haline gelir ve tartar haline gelir. Tartar birikimi, diş eti çizgisinin altına yayılabilir ve bu da temizlenmesini zorlaştırır. Böyle bir durum ortaya çıktığında, sadece diş hekimi tartarı kaldırabilir ve periodontal hastalıkları önleyebilir. İşte diş eti hastalığının uyarı işaretlerinden bazıları:
Ağız kokusu, kırmızı ve şiş diş etleri Fırçalamadan sonra kaybolmayacak kötü bir tat Gevşek dişler veya diş hassasiyeti Ağrılı çiğneme Kanama veya hassas diş etleri Diş etlerinden gelen iri diş etleri diş etlerinden uzaklaştı veya küçüldü Diş Eti Hastalığının Önlenmesi ve Tedavisi Diş eti hastalığı, kötüleşmeden önce çok az ağrılı veya hiç ağrılı olmaya neden olabilecek sinsi bir oral sağlık



durumudur. Bu nedenle, dişçiye düzenli ziyaret önerilir. X ışınları ve uygun muayeneyle diş hekimi, diş eti problemleri yaşamadığınızı fark etmeden önce bile sorunu tespit edebilir.Hafif bir diş eti hastalığı vakası varsa, günlük dişlerinizi fırçalayıp temizleyerek ve diş hekiminizin kliniğinde düzenli diş temizliği yaparak bu sorunu çözebilirsiniz. Sakız sorunları için yapılan tedavilerin bazıları şunlardır:
Kök planlama ve ölçeklendirme . Bu prosedür, dişleri ve dişeti çizgisinin altındaki plak ve tartarı derinlemesine temizler, çizer ve çıkarır.Antibiyotikler . Bu ilaçlar ölçeklendirme ve kök planlama ile birlikte kullanılır. Enfeksiyon gelişimini ve ağızda şişmeyi durdurmaya yardımcı olabilir. İlaçlı bir gargara şeklinde olabilir veya bakterileri öldürmek ve diş etlerini iyileştirmek için sakız ceplerine yerleştirilmiş bir antibiyotik jel veya lifler olabilir.Cerrahi . Bu prosedür periodontitisin en kötü vakaları içindir. Ameliyat, kötü hastalıklı sakız ceplerini açıp temizlemek için bir dişhekimi gerektirir, sonra dişeti uygun şekilde yerleştirmek için dişeti tekrar yerine yerleştirin.



Gingival greftleme . Diş eti hastalığı çok ağırsa ve tekrar birlikte dikilemezse, diş hekimi sağlıklı diş eti dokusunu ağzın başka bir bölgesinden çıkaracak ve yerine dikecektir. Greft, hastalıklı diş eti dokusunun yerini alabilecek ve dişleri desteklemeye yardımcı olacaktır. Bu, dişlere ve diş etlerine gelişmiş bir görünüm sağlayacaktır.Diş etlerinizin sağlıklı bir formda kalmasını sağlamak için, günlük diş ipi fırçalama ve fırçalama alışkanlığı haline getirmeli ve dişlerinize ve diş etlerine zarar verebilecek kötü alışkanlıklar bırakmalısınız. Örneğin, öğün aralarında sigara içmeyi veya şekerli atıştırmalıkları kesmelisiniz.
Kaynak : www.yenidenhaberler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar