Column Left

Bizi Takip Edin

13 Mart 2015 Cuma

ELMALI KURABİYE

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Elmalı kurabiye malzemeler;
250 g margarin (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı pudra şekeri (isteğe göre çoğaltılabilir)
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç harcı için;
4 adet elma
4 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı kadar çekilmiş ceviz
Elmalı kurabiye tarifi hazırlanışı;
Elmalı kurabiye tarifine başlarken ilk olarak elmaları rendeleyelim ve bir tavanın içerisine alalım. Ardından elmaların üzerine şeker ve ceviz ilavesi yapalım ve suyunu verip çekene dek kısık ateşte pişirelim. Bu aşamada elmaların suyunu çekmesi çok önemli bir püf noktası eğer tam anlamıyla suyunu çekmez ise kurabiyeyi sulandırır.
Elmalar diriliğini yitirince ocağın üzerinden alın ve soğuması için ağzı açık şekilde serin bir ortamda bekletin. Elmalar soğurken biz hamur yapma aşamasına geçelim bunun için; kabartma tozunu ve unu bir kabın içerisine alalım. Kalan diğer malzemeleri ise karıştırma kabına kabının içerisine ekleyelim ve yoğuralım. Ayırdığımız unlu malzemeyi yavaş, yavaş karıştırma kabına dâhil edelim ve güzelce yoğuralım.
Hamur istenilen kıvamı alınca bezeler büyüklüğünde parçalar alalım ve tezgâhın üzerinde merdane-oklava vasıtasıyla çok ince olmayacak biçimde açalım. Fazla geniş ağzı olmayacak bir çay bardağı ile hamurdan parçalar çıkartalım. Elmalı harç tam anlamıyla soğumuş ise içerisine tarçın ilavesi yapalım ve karıştıralım. Hamurların üzerine birer çay kaşığı şeklinde iç harçtan ilave edelim ve yarım ay şeklinde kapatalım. Bütün hamur ve iç bitene dek aynı işlemi uygulayalım. Kurabiyelerin tamamı hazır hale gelince fırın tepsisine dizelim.
Fırın ısısını 170 dereceye ayarlayalım ve elmalı kurabiyeleri pişmesi için fırına yollayalım. Kurabiyelerin üst hamuru pişince fırından çıkartalım ve servis tabağına dizelim. Sunum yaparken pudra şekeri serpiştirmeyi unutmayalım…Süperanne'ye Teşekkürler :)
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left