Column Left

Bizi Takip Edin

29 Mart 2015 Pazar

HÜNKAR BEĞENDİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

HÜNKAR BEĞENDİ
Eti için
500 gr.dana bonfile
1 diş sarımsak
tuz.
1 su bardağı sıcak su
1 dal biberiye
Patlıcan icin
2 adet közlenmis patlıcan
1 diş sarımsak
tuz
1 çay bardagı süt
Ekmek için
2-3 dilim bayat ekmek
2 yemek kasıgı zeytinyağı
1 tatlı kasıgı kekik
1 tutam tuz
Sosu icin
1 tepeli tatlı kaşığı biber salçası
3-4 yemek kaşığı sıcak su
1 tepeli yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kasıgı sıvıyağ
tuz, karabiber, pul biber
Yapılışı
Etleri biraz dövecekle dövüp julyen dogruyoruz. Tencereye koyup sarımsagını ve biberiyesini ekleyip haslanmaya bırakıyoruz. Etler pismeye yakın tuzunu atıp karıştırıyoruz.
Patlıcanları ocakta, fırında, mangalda hangisi kolay geliyorsa közlüyoruz.Temizleyip bıcakla iyice ezilecek sekilde dogruyoruz. Bir dis sarımsağı içine ezip tavada biraz ileri- geri çevirip sütünü ekleyip kısık ocakta sütü emene kadar kavuruyoruz.
Baska bir tavada ekmekleri küp küp doğrayıp üzerine kekik ve zeytinyagını serpistirip tuzunuda atıp kızartıyoruz.Tost makinasındada yapabilirsiniz.
Yağ tavasında tereyağını ve sıvı yağını karıştırıp biraz kızdıktan sonra salçasını ekleyip karıstırıyoruz.Salcayı yakmadan üzerine sıcak suyunu ve baharatlarını ekleyip sosumuzu tamamlıyoruz.
Yapım aşamasını tamamladığımız et, patlıcan, ekmek ve sosun hepsi sıcak olarak bekletmemiz gerekiyor Büyük bir servis tabağına önce ekmekleri diziyoruz. Üzerine patlıcanları serip onun üstünede etleri dösüyoruz.En üste tereyağlı sosu kaşık kaşık döküp kenarlarına kıyılmıs maydanoz serpistirip sıcak sıcak servis ediyoruz.Afiyet olsun.
Yaseminle Mutfak Keyfi ne Teşekkürler :)




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left