Column Left

Bizi Takip Edin

8 Mart 2015 Pazar

KAR YAĞDI TATLISI TARİFİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

KAR YAĞDI TATLISI TARİFİ
Malzemeler:
1 paket etimek
Sosu İçin:
4 çay bardağı toz şeker
½ litre sıcak su
Muhallebisi İçin:
5 su bardağı süt
5 yemek kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
2 çay bardağı süt
1 paket Hindistan cevizi
2 adet nar
Hazırlanışı:
1 paket etimeği kare borcama dizelim. Tatlının sosu için 4 çay bardağı toz şekeri ufak derin bir tencerede orta dereceli ateşte yakmadan karamel rengi alana kadar pişirelim.
Şekerimiz karamel rengine gelince üzerine sıcak suyunu ilave edelim. Kısık ateşte şeker suyun içinde eriyene kadar karıştırıyoruz sosumuz hazırlandıktan sonra etimeğimizin üzerine döküyoruz ve etimekleri yumuşatıyoruz.
Tatlımızın muhallebisi için bir tencereye 5 su bardağı soğuk sütü, 5 yemek kaşığı pirinç ununu, 1 çay bardağı toz şekeri ilave edelim ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Muhallebimiz piştikten sonra üzerine bir paket vanilyayı ekleyip tekrardan karıştıralım. Muhallebimizi soğutmadan ıslattığımız etimeklerin üzerine yayalım.
Daha sonra bir kaba bir paket kremşantiyle 1 bardak soğuk sütü iyice çırpalım. Ardından bu karışımı soğuyan muhallebimizin üzerine yayalım.
Üzeri için 2 adet narı tane tane ayıklayalım ardından tatlımızın üzerine Hindistan cevizi ve ayıklanmış narlarımızı serpelim ve tatlımız servise hazır.Süperanne'ye Teşekkürler :)
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left