ÇİLEK REÇELİ - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

3 Nisan 2015 Cuma

ÇİLEK REÇELİ

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

ÇİLEK REÇELİ
MALZEMELER
1 kg çilek (reçellik sert ve minik olmalı)
1 kg toz şeker (yaklaşık 4 su bardağı)
1 çay kaşığı limon suyu veya limon tuzu
1 tatlı kaşığı tereyağı (ateşten almaya yakın kullanılacak)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle çilek alırken erimiş ve zedelenmiş olmayanlarını tercih etmeliyiz ki reçelimiz daha lezzetli olsun...aldığımız çilekleri geniş delikli bir kevgir içerisinde zedelemeden bir kaç kez yıkamalıyız ve suyunun akması için kevgir içerisinde biraz bekletmeliyiz.
Kuruyan çileklerin saplarını elimiz ile kopartarak (bıçak değdirmeden) temizlemeliyiz
Temizlenen çilekleri,bir tencereye alıp üzerine şekerini ilave ediyoruz ve kısık ateşte (en küçük ateşte) hiç su ilave etmeden kendi suyunu salmasını bekliyoruz.suyunu salan çilekleri harlı ateşe alış 10 dakika kadar kaynatalım.bu esnada köpüklenme olursa,kevgir yardımı fazlasını alalım.
Kaynayan ve yumuşayan çileklerimizi,bir kevgir yardımı ile başka bir kaba alalım.ateşte kaynamaya devam eden sulu kısmın altını kısalım ve kısık ateşte kıvamını alıncaya kadar (yaklaşık 25-25 dakika) kaynatalım.
Kaynayıp kıvamını alan sulu kısma çileklerimizi tekrar ekleyelim.limon suyunu ve tereyağını ilave edip ateşten indirelim.
Reçelinizin daha uzun süre dayanması ve ışıl ışıl berrak olması için bir gün boyunca üzerine örteceğiniz ince bir tülbent veya bone eşliğinde güneşlendirmenizi tavsiye ederim...
Reçelinizi ağzı muntazam kapanan cam kavanozlara alıp,buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.birtutamkekik'e Teşekkür ederiz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar