Column Left

Bizi Takip Edin

28 Nisan 2015 Salı

KÜLAH TATLISI

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

KÜLAH TATLISI
Malzemeler
1,5 su bardağı un (250 gr un)
4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı gül suyu ( yoksa onun yerine 1 paket vanilya)
1/2 çay bardagı  su
1 cimdik tuz
1 yemek kaşığı buğday nişastası ( hamuru açmak için)
İç harcı için
400 gr ceviz
1 su bardagı şeker
4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
1 paket vanilya
1cimdik damla sakızı ( Dövülmüş ufalanmış şekilde. Olmasa da olur)
1 yemek kaşığı kayısı marmeladı
1/2 cay kaşığı tarçın
Şerbeti için
1 su bardagı su
1su bardagı şeker
1 yemek kaşığı dolusu bal
bir iki damla limon suyu


Hazırlanması
Öncelikle tencereye 1 su bardagı şekeri, 1 su bardagı suyu ve 1 yemek kaşığı balı ekleyip kaynatıyoruz. Ocaktan almadan 2 dakika önce bir iki damla limon suyu sıkıyoruz. Şerbet şekerlenmesin diye. Ocaktan alıp bir kenara bırakıyoruz soğusun diye.
Hamur için unu derin karıştırma kabına alıyoruz, ortasını havuz yapıyoruz bir adet yumurtayı, 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağını, 1 yemek kaşığı gül suyunu ( yoksa 1 paket vanilyayı) bir cimdik tuzu ekliyoruz. Tahta kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.
1/2 çay bardagı suyu  da azar azar ekleyerek yine tahta kaşık yardımıyla hamuru toparlıyoruz.
Tezgaha un serpiyoruz, hamuru karıştırma kabından alıp tezgahta elimizle biraz yoğuruyoruz.
Streç filme sarıp 15 dakika bekletiyoruz. O arada iç harcı hazırlıyoruz.
400 gr cevizi 1 su bardağı şekerle robotta çekiyoruz un haline gelinceye kadar. Çekilmiş cevize 4 yemek kaşığı erimiş tereyağını, damla sakızını (olmasa da olur), 1 paket vanilyayı, 1/2 çay kaşığı tarçını, 1 yemek kaşığı marmelat ekleyip yoğuruyoruz.
Bir kaseye bir yemek kaşığı buğday nişastası ekliyoruz uzerine bir yemek kaşığı da un ekleyip karıştırıyoruz, biraz alıp tezgahın üzerine serpiyoruz. 15 dakika beklemiş hamuru oklava yardımıyla açıyoruz.
Ağız dairesi büyük su bardağı ile ( nutella kapağı büyüklüğünde) daireler kesiyoruz. (resimdeki gibi )
Hazırlamış olduğumuz iç harçtan biraz koyup külah gibi büküyoruz.
Daha sonra hem  katladığımız bölüm kabarıp açılmasın diye, hem de üzeri külah gibi desenli olsun diye ucu tırtıl cımbızla  desen veriyoruz. Bu tür bir cımbız bulamazsanız bildiğimiz cımbızla da buna benzer desenler yapabilirsiniz. Çok uğraşmak istemiyorsanız hamurun en üste kapatılan bölümü altta kalacak şekilde kapatmaya çalışın ki hamur fırında kabarıp açılmasın.
Hepsine desen verdikten sonra yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip önceden ısıtılmış 200 C ( 350F ) fırında 15 dakika hafif rengini deyişince, kirli beyaz dediğimiz bir renk alıncaya kadar pişiriyoruz..
Piştikten sonra çıkarıp sıcak sıcak önceden hazırlamış olduğumuz şerbetin içine kurabiyeleri tek tek bandırıp çıkarıyoruz, ön kısmında iç harcın gözüktüğü kısmı yeşil fıstığa bulayıp servis tabağına diziyoruz.
Tatlı yenilmeye hazır..
Afiyet olsun..
NOT: Hamurun bir kısmına 1çay kaşığı kırmızı gıda boyası ( toz gıda boyasına su ekleyerek sulandırın) ekleyerek rekli kulahlar da yapabilirsiniz. Degişik ve güzel oluyor.Mutfak Dilim Samire'ye Teşekkürler








Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left