Column Left

Bizi Takip Edin

22 Mayıs 2015 Cuma

Bayat Ekmekleri Atmayın, Değerlendirin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Bayat Ekmekleri Atmayın, Değerlendirin
Türk sofralarının olmazsa olmazı denilince akla ilk gelen yiyecektir ekmek. Peki, beyaz ekmek, kepek ekmeği, mısır ekmeği gibi neredeyse istediğimiz her çeşitte bulabileceğimiz ekmeklerimizi yeterince bilinçli bir şekilde tüketebiliyor muyuz? Özellikle çocuklar başta olmak üzere ekmeğin bayatı pek sevilmiyor evlerimizde. Ama bu bayat ekmek israfı yapacağımız anlamına gelmemeli. Bayat ekmeklerin değerlendirmesi gerektiği konusunda hepimiz hemfikirsek önerilerimize kulak verin...
İlk olarak ekmeklerinizin bayatlama sürecini uzatmakla işe başlayabilirsiniz. Ekmeklerinizi ekmek kutusu yerine poşette saklayıp ağzını sıkıca bağlamayı deneyin. Tabii ki hava almasını önlemek şartıyla. Bu şekilde ekmeklerinizi 5-6 gün boyunca bayatlamadan muhafaza edebilirsiniz.
Ekmekleriniz artık bayatlama aşamasına geçtiyse onları değerlendirmek için çok fazla yöntem var. En basit ve bilinen yöntemlerden birini uygulayarak köfte harcına bayat ekmek katmayı veya ekmeklerinizi küp küp doğrayıp fırınlayarak çorbalar için kıtır etmek yapmayı deneyebilirsiniz.
Galeta ununu satın almak yerine evinizde yapabilirsiniz. Bunun için ekmeğinizi ince ince dilimleyip bir tepsiye dizerek 1-2 gün kurutun. Sonrasında fırında iki yüzeyini de kızartarak mutfak robotunda un haline gelene kadar çekip poşetlere doldurarak saklayabilirsiniz. Tabii bu poşetleri buzdolabında saklamayı unutmayın.
Kahvaltılarınızı sıradanlıktan kurtarmak için vereceğimiz tarifi uygulayabilirsiniz: Yumurta, beyaz peynir ve maydonozu bir kapta karıştırıp bulamaç haline getirin. Elde ettiğiniz karışımı orta kalınlıkta dilimlediğiniz bayat ekmeklerinizin üzerine kalın bir tabaka halinde yayın ve ekmeklerinizi fırının ızgara modunda üzerleri kızarıncaya kadar pişirip servis edin. Aynı tarifi sosis, salam, sucuk, zeytin gibi pizza malzemeleriyle de deneyebilirsiniz.
Harç hazırlamakla uğraşmak istemeyenler de sadece süt ve yumurtayı karıştırarak elde ettikleri sosta ekmekleri 5-6 saniye bekletip tavada kızartabilirler.
Yemek olarak değerlendirmeye zamanı olmayanlar ise ekmekleri ıslatıp güvercinlere verebilirler.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left