Yumuşacık Bazlama - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

6 Ocak 2019 Pazar

Yumuşacık Bazlama

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yumuşacık Bazlama
Malzemeler
8 -8 bucuk su bardağı arasi un
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ilik su
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı Dolusu yoğurt
Hazırlanışı
Öncelikle mayamızı derin bir kaseye alip uzerine şekeri ilave ediyoruz daha sonra1 su bardağı ılık suyu üzerine döküp ağzını kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
Unumuzu hamur yoğuracağımız leğenimizin içine alıyoruz ortasını havuz şeklinde açıp kabaran mayamızı ilave ediyoruz tuzumuzu ve yağımızı koyduktan sonra ılık sütümüzü yavaş yavaş ilave edip hamurumuzu yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.


Eğer un az geldiyse biraz daha ilave edebilirsiniz. Yoğurduğumuz hamuru ağzını kapatıp 45 dk kadar mayalanmasını bekliyoruz. Mayalanan hamurdan Portakal büyüklüğünde parçalar koparıp beze yapıyoruz daha sonra parmaklarımızı hafif unlayıp parmaklarımızın uçlarıyla bastırıp tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz bu aşamada oklava kullanmayin.Daha sonra Temiz bir bez in üzerine alıyoruz ve uzerini başka bir bezle kapatıyoruz. aynı işlemi hamurumuz bitene kadar uyguluyoruz.Tum açtığımız bazlamalarin uzerini temiz bir bezle kapatıp yarım saat kadar kabarmasını bekliyoruz.
Kabarmaya başlayan hamurlarımızı ısıttığımız teflon veya granit tavamıza hiç yağ koymadan alıyoruz. Hafif kısık ateşte pembeleşmesini ve kabarmasını bekliyoruz daha sonra diğer tarafını çevirip pişiriyoruz.
(Yuksek ateşte pisirmeyin kesinlikle agir ateste yavaş yavaş pişmesi lazimki icide hamur kalmasın) isterseniz sıcağıyla üzerini yağlayabilirsiniz. Bütün bazlamalarımızı aynı şekilde pişirip biraz dinlendikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.Tarifi için instagram.hilalin_mutfagi na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar