Her Evde Olması Gereken Hastalık Önleyici Çiçekler - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Haziran 2019 Pazar

Her Evde Olması Gereken Hastalık Önleyici Çiçekler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Her Evde Olması Gereken Hastalık Önleyici Çiçekler
Çiçeklerin evimizi süslemesinden hepimiz hoşlanırız. Hem oksijen üretir hem de daha güzel bir görünüm oluştururlar. Ne yazık ki çiçeklerin sürekli güneş görmelerini ayarlamak, sulama rutinine dikkat etmek, toprağın eve saçılması nedeniyle çiçeklerden sıkılır ve onları unuturuz.
Sizlerle paylaşacağımız bitkiler fazla sulanmaya ihtiyaç duymadıkları gibi karanlık ortamlarda da yaşayabilirler. Ve en önemlisi bu bitkiler havadaki bakterileri üzerlerine çeker ve böylelikle hastalıkları önleyebilir.



Paşa Kılıcı
Paşa kılıcı; kaynanadili ya da tavşankulağı isimleriyle de bilinir. Sürekli bir uğraş gerektirmez ve de az miktarda güneşe ihtiyaç duyarlar. Sık sularsanız çürüyebilirler bu nedenle dikkat etmelisiniz! Eğer yapraklar mat ve cansız görünürse sulayın. Tersi durumunda bitkinin iyi durumda olduğundan emin olabilirsiniz.





Çin herdemyeşili
Evde yetiştirilecek bitkiler için bir liste yapacak olursanız çin herdemyeşili bu listede ilk beşe girer. Yılda iki defa kuru gübre kullanarak gübrelemeyi yapabilirsiniz. Yapraklar da matlaştıkça sulamanız bitkinin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.




Madagaskar dragon ağacı
Bu ev bitkisinin yukarı yönlü dikenli yaprakları vardır. Direkt olarak güneş ışığından koruyun ve fazla sulamayın. Bitkiyi seveceğinizden şüphemiz yok.




Kalp yapraklı asma devetabanı
Bitkinin ismi yapraklarının kalp şekli olmasından kaynaklanıyor. Loş ortamlarda kolaylıkla yaşayabilir ve ev içerisinde rahatça bakılabilecek bitkilerdendir.



Listelediğimiz bu bitkileri nasıl buldunuz? Sizin evlerinizde bulunan bitki türleri neler? Bizimle yorumlarda paylaşın!



Kaynak : https://www.bilgidoktoru.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar