Tırnaklardaki beyaz lekeler neyin habercisi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Haziran 2019 Perşembe

Tırnaklardaki beyaz lekeler neyin habercisi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tırnaklardaki beyaz lekeler neyin habercisi
Lökoniki olarak adlandırılan tırnaklardaki beyaz lekeler, c-iddi h-astalıkların h-abercisi olabilir. Tırnaklarda bulunan beyaz lekelerin nedenini çoğu kişi yanlış biliyor. Tırnaklardaki lekelerin vitamin eksikliği veya demir ve potasyum a-zlığından k-aynaklandığı z-annediliyor.
Peki gerçekte nedir bu beyaz lekeler, z-ararı var mıdır? Bilim, bunu lökoniki olarak adlandırıyor ve bu beyazlıklar bazı c-iddi h-astalıkların h-abercisi olabiliyor. İşte bu h-astalıklardan sadece birkaçı… 1.Tırnaklardaki beyaz noktalarından en büyük sebebi vitamin eksikliğidir. Özellikle kalsiyum eksikliği tırnaklarda beyazlığa neden olur. 2.Beyaz noktalar kalitesiz kozmetik ürünleri s-onucu da görülebilir. Ucuz ojeler ve zamanı geçmiş el kremleri bu noktalara neden olabilir. 3.Ev işlerinde





kullanılan kimyasallar da tırnakların beyazlaşmasına neden olur. Eldiven giymek önerilmektedir.
4.Beyaz noktalar mantar h-astalığının belirtisi olabilir. Bu gibi durumlarda beyaz noktalarla birlikte k-aşıntı da görülür. 5.Beyaz noktaların bir diğer sebebi ise tırnak dokusundaki h-asardır. 6.Tırnak mantarları, k-a-nsızlık, kalsiyum eksikliği, 7.Tırnak batmaları, bazı ilaçların y-an e-tkileri, Nefrit, 8.Tırnak içi e-nfeksiyon, Tiroit hormon yetersizliği (hipotroidizm), 9.Tırnak ucu deformasyon başlangıcı, keratin hormonu yetersizliği.
Kaynak : www.kadinlarinsayfasi.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar