Şeker Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Temmuz 2019 Çarşamba

Şeker Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Şeker Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
Amerikalı bilim insanları şekerin sandığımız kadar da kötü bir şey olmadığını açıkladılar. Her gün vücudumuza belli miktar şeker girmesi gerekiyor. Ancak vücudumuza giren şeker miktarı arttıkça ne yazık ki zararları da artıyor. Hepimiz dondurma, çikolata, baklava, sütlaç gibi tatlılara bayılırız ve bulduğumuzda kaçırmayız ancak sonuç olarak kilo alırız, cildimiz erken yaşlanır, sivilceli bir cilde sahip oluruz ve daha ciddi sağlık sorunlarıyla uğraşmak zorunda kalırız.
Şeker tüketmek ile diyabet hastalığı arasında doğrudan bir bağlantı yoktur. Diyabet çevresel koşullardan çok genetik eğilimler sonucu ortaya çıkar veya pankreasta oluşan bir sorun bu hastalığa yol açar. Eğer genetik yatkınlığınız yoksa, dozunda şeker tüketmenin sizi diyabet yapmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Sanılanın aksine şeker sizi bağımlı yapmaz. Sadece kısa yoldan karın doyurma ihtiyacınızı giderir ve insanoğlu olarak kolaya kaçma eğilimimiz var. Hazır gıdaların içindeki şeker dışındaki maddeler için aynı şeyi söylemeyiz ancak sadece şeker sizi bir bağımlı haline getirmez. Üstelik gün içinde çoğunlukla tükettiğimiz karbonhidrat da bir tür şekerdir.





Çok fazla şeker tüketirseniz, cildinizdeki kolajen molekülleri kırılgan ve sert hale gelecekler ve cildinizi daha elastik yapacaklardır. Ancak şeker yemeyi tümden bırakırsanız cildiniz kurur. Yukarıdaki resimlere bakacak olursanız, iki aktris de aynı yaşta ve solda gördüğünüz aktris şeker tüketiminde çok ciddi kısıtlamalarına gitmezken, sağda gördüğünüz aktris şeker karşıtı bir diyet uygulamakta. Hangisi sizce daha genç görünüyor? Önemli olan vücudunuzu dinlemek ve ihtiyacınız olan besinleri tüketmektir. Sıkı diyetler en başta faydalıyken uzun döneme yayıldığında zarar verici olabilir.



Şekeri kesmeniz gereken birkaç durum var. Diyabet veya diğer insülin problemi olan kişiler dışında, şöyle bir yol izlenmesini öneriyoruz: Çocuk sahibi olmak istiyorsanız: Harvard Üniversitesinden bilim insanları fazla şeker tüketmenin yumurta hücrelerinin kalitesini düşürdüğünü ortaya çıkardı. Hamilelik: Son yıllardaki araştırmalar gösterdi ki, hamilelik döneminde fazla şeker tüketen anne adayları sonraki dönemlerde alerjik astıma yakalanmaya daha yatkın oluyor. İktidarsızlık: Kandaki yüksek şeker oranı testesteron üretimini azaltır ve bu sebeple iktidarsızlığa neden olur. Odaklanma sorunları: UCLA Üniversitesinde yürütülen bir araştırmaya göre kandaki yüksek glikoz seviyesi kalıcı beyin hasarına neden olabilmektedir. Sık sık susama: Eğer gereğinden fazla şeker tüketiyorsanız sıklıkla su içme ihtiyacı duyarsınız. Kuru ve kaşıntılı cilt: Kandaki yüksek şeker seviyeleri cildinizi kurutur ve kaşınmasına sebep olur.



Tatlı yemek mutluluk hormonu salgılatır ve böylece mutlu olursunuz. Ancak aynı hormonlar, egzersiz yaparak veya gerçekten keyif aldığınız aktiviteleri yaparken de salgılanır. Bu sebeple mutlu olmak için tatlı yemek yerine hayatınızdan keyif almanın yeni yollarını keşfedin. Özellikle çocuk yetiştirirken, tatlı yedirerek çocuğun dikkatini başka yere çekmek yerine faydalı egzersizler veya kendini keşfetmesini sağlayacak oyunlar uygulayarak daha sorumlu bir birey olmasına fayda sağlayabilirsiniz. Çocuğunuzu balığa çıkartabilir, ilgisini çekecek kamp, doğa yürüyüşlerine katılabilir veya sıradan fakat kaliteli vakit geçirmenin başka yollarını bulabilirsiniz. Bu şekilde yetişen çocuklar tatlı düşkünü olmayacaklardır.
Protein tükettiğinizde daha uzun süre tok kalırsınız. Et, balık, deniz ürünleri tüketin. Özellikle kahvaltı ve öğlen yemeklerinde protein ağırlıklı beslenirseniz gün içinde acıkmayacaksınız. Özellikle soğuk hindi tüketmek uzun süre tok tutacaktır.

Tatlı tadı yerine daha güçlü doğal aromalar kullanın. Örneğin, tarçın birçok çayın tadını bambaşka hale getirecektir. Tarçının size faydalarını anlatan bir içerik yayınlamıştık.
Stres altındayken tatlı yeme ihtiyacı duyarız. Çünkü vücudumuz bir şekilde bizi içinde bulunduğumuz baskıdan kurtarmaya çalışır. Eğer stresliyken daha sık tatlı yediğinizi fark ettiyseniz, doktorunuzdan randevu alıp durumu anlatmalısınız ve size uygun görülen besin takviyelerini kullanmalısınız. Baklagiller bolca magnezyum içerir. B vitamini için de bol bol kuruyemiş, dana ciğeri ve deniz ürünleri tüketin. Ayrıca da sık sık kendinizi rahatlatan aktiviteler yapmayı ihmal etmeyin.
Eğer canınız gerçekten çikolata çekiyorsa, bu vücudunuzun kroma ihtiyaç duyduğunu gösterir. Bunun doğru olup olmadığını merak ediyorsanız, canınız bir dahaki sefer çikolata istediğinde brokoli veya somon yemeyi deneyin. Siz tatlı kriziniz geldiğinde ne yapıyorsunuz? Yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz
Kaynak : http://www.hashaberler.xyz/seker-hakkinda-dogru-bilinen-yanlislar-p10-g13196.html
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar