CİLT LEKELERİ MEĞER ÇOK KADAR KOLAY TEDAVİ OLUYORMUŞ BAKIN NASIL - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

CİLT LEKELERİ MEĞER ÇOK KADAR KOLAY TEDAVİ OLUYORMUŞ BAKIN NASIL

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
CİLT LEKELERİ MEĞER ÇOK KADAR KOLAY TEDAVİ OLUYORMUŞ BAKIN NASIL
1. Koyu lekeler için limon suyu Limonda bol oranda bulunan sitrik asit cilt rengini açıcı etkisi ile koyu renkli lekeleri çıkarmak için birebirdir. Sitrik asit ölü hücrelerin atılıp yeni hücrelerin oluşturulmasını hızlandırır. Malzemeler Limon suyu Pamuk topu Uygulanışı Biraz limon suyu ile pamuğu ıslatın. Daha sonra pamukla lekelerini bulunduğu yerleri ovalayın. Kuruduktan sonra yıkayın ve nemlendirici varsa uygulayın. Bu işlemi günlük olarak yaptığınızda 2-3 hafta sonunda etkileyici sonuçlar elde edeceksiniz.
2. Yüzdeki siyah lekeler için maydanoz maskesi Ciltteki renk bozuklukları için kullanılan kozmetik ürünlerin büyük bir kısmında maydanoz esası kullanıldığını biliyor muydunuz? Bu maske ile de yüzünüzdeki siyah renkli lekelerden hızlıca kurtulacaksınız. Malzemeler 1 maydanozun tepesi 1 çay kaşığı limon suyu 2 çay kaşığı bal Uygulanışı Maydanozu ılık suyla iyice yıkayın. Maydanozu doğrayın. Doğradığınız maydanozları havanda dövün. Daha sonra limon suyu ve balı da ekleyerek karıştırın. Maskeyi uygulamadan önce yüzünüzü yıkayın ve yumuşak bir havluyla kurulayın. Göz çevreniz hariç maskeyi tüm yüzünüze sürün. 15 dakika bekleyin. Beklediten sonra durulayın ve nemlendirici uygulayın. Bu uygulamayı haftada bir veya iki kere yapabilirsiniz.





3. Siyah Lekelere Etkili Humus Maskesi Yemesi oldukça lezzetli bir yiyecek olan Humus aynı zamanda yüzünüzdeki siyah lekelere karşı etkili bir maske olabiliyor. Ölü hücrelerin ciltten atılmasını hızlandırarak lekelerin giderilmesine de yardımcıolur. Humus Malzemeleri 1 bardak nohut Çeyrek bardak tahin Su Humusun Hazırlanışı Nohutları pişirin. Mutfak robotunda nohutları iyice çekin. Daha sonra içine tahini ekleyin. Kalın bir puding kıvamını alıncaya kadar su ekleyip karıştırmaya devam edin. Humusun Maske Olarak Kullanılışı Bir limonun suyunu bir bardak humusa ekleyin. Malzemeleri karıştırarak oluşturduğunuz maskeyi yüzünüze sürün ve 15-20 dakika bekleyin. Daha sonra durulayın. Bir bardak humusa bir soğanın suyunu ekleyin ve karıştırın. Karışıma 2 yemek kaşığı elma şırası sirkesi ekleyerek karıştırmaya devam edin. Karışımı yüzünüze sürün ve bu şekilde yarım saat bekleyin. Daha sonra suyla temizleyebilirsiniz. 5-6 diş sarımsağı alarak ezin ve suyunu çıkarın. Bir bardak humusla karıştırarak maskeyi oluşturun. Oluşturduğunuz maskeyi yüzünüze sürüp 30 dakika bekledikten sonra yıkayıp durulayın.
4. Yüzdeki Lekeler için Tereyağı Maskesi Tereyağı kesilmiş sütün çalkalanıp köpürtülmesi ile elde edilir. Bu yüzden laktik asit açısından oldukça zengindir. Laktik asitte bir çok kimyasal peeling’in içerisindeki etken maddedir. Bunlar genellikle yüzünüzü parlatıp ten renginizin açılmasını sağlarlar. Domates de aynı şekilde yüzünüzü beyazlatıcı bir etki gösterir. Daha önce yüz beyazlatıcı domates maskeleri yazımızda bunların tariflerini vermiştik. Şimdi tereyağını da ekleyerek yüzdeki lekelerin rengini açıp yok eden bir maske tarifini paylaşmak istiyoruz; Malzemeler 4 çay kaşığı tereyağı 2 çay kaşığı domates suyu Uygulanışı Tereyağı ile domates suyunu karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüzdeki lekelerin üzerine masaj yapar bir şekilde sürün. 20 dakika bekleyin. Daha sonra su ile durulayın. Maskeyi haftada 2 kere uygulayarak lekelere karşı etkin bir tedavi uygulayabilirsiniz.
5. Patates Maskesi ile Leke Tedavisi Patatesin içerisinde bulunan zengin vitaminler, yağ asitleri ve mineraller kolajen oluşumunu hızlandırır. Kolajen de cildinize rengini veren bileşendir, lekelerin yerine yeni hücrelerin oluşmasını sağlar. Patatesle yapılacak maske ile de lekelerin yerine yeni hücrelerin oluşmasını sağlarsınız. Malzemeler 3 adet orta boy patates 3-4 damla limon suyu Yarım çay kaşığı bal Uygulanışı Patatesleri rendeleyin ve suyunu süzün. Bu suya bal ve suyu da ekleyerek karıştırın. Elde ettiğiniz maskeyi yüzünüze sürün. 20 dakika bekledikten sonra yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp durulayın. Maskeyi haftada bir uygulayabilirsiniz.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar