Her Sabah Kaynamış Zerdeçal Suyu İçmek İçin İnanılmaz Neden !! - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

12 Ağustos 2019 Pazartesi

Her Sabah Kaynamış Zerdeçal Suyu İçmek İçin İnanılmaz Neden !!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Her Sabah Kaynamış Zerdeçal Suyu İçmek İçin İnanılmaz Neden !!
Kaynamış zerdeçal suyu içmenin vücuda faydaları Kaynamış zerdeçal suyu içmenin vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Zerdeçal Asya’da ve ülkemizde yemeklere eklenen en popüler baharatlardan biridir ve sağlık için birden fazla yararları vardır. Sadece birkaç günlük tüketiminde bile karaciğer ve beyni yenilediği bütün doktorlar tarafından kabul görmüştür. Karaciğer sağlığı için ve kanseri önlemede zerdeçal kullanımı:
Bu baharat karaciğer hastalıklarını yüzyıllardır tedavi etmek için kullanılan en yaygın baharattır. Bununla beraber uzmanlar 20 yıl öncesine kadar karaciğeri koruduğu ve yenilediği bilinmiyordu. Yaptıkları araştırmada zerdeçalın güçlü bir antioksidan olduğu ve karaciğer yenilemede oldukça etkili olduğu görülmüş, akabinde de karaciğer yıpranmış, siroz hastalığına yakalanmış hastalara zerdeçal önerilmeye başlanmıştır. İçinde bulunan curcumin maddesi, karaciğer kanseri riskini düşürür ve kanserojen maddelerin vücuda etkilerini azalttığı kanıtlanmıştır. Beyin sağlığı için zerdeçal: Yapılan araştırmalar açıkça göstermiştir ki zerdeçal beynin işlevleri üzerinde doğrudan etkili ve Alzheimer hastalığının başlıca nedenlerinden bizi olan beta-amiloid plakları zerdeçal kullanan insanlarda yarı yarıya azalıyor. Yani hastalık riski %50 azalıyor.





Zerdeçalın insan vücudu için faydalarını anlattıktan sonra size her gün zerdeçal tüketebilmeniz için lezzetli iki tarif veriyoruz. Kaynamış zerdeçal suyu tarifi: İçindekiler: 1 tatlı kaşığı zerdeçal, 1 çorba kaşığı hindistan cevizi yağı, 2 bardak hindistan cevizi sütü, 1 tutam karabiber.
Hazırlanışı: Tencerede bütün malzemeleri karıştırın ve kaynayana kadar ısıtın. Ardından ateşin üzerinden alın ve ılık olana kadar bekleyin. Makarna üzerine sos olarak dökün ya da çorbanızın içine katarak için.
Kaynamış zerdeçal suyu tarifi 2: Bir diğer tarifimiz için malzemeler: yarım çar kaşığı zerdeçal ve 2 bardak su. Suyu kaynatın ve zerdeçalı üzerine ekleyin. 10 dakika kadar soğumaya bırakın ve artık içime hazır. Afiyet olsun.
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar