Beyni Güçlendiren, Şişkinlikten Kurtaran Baharatlar - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

30 Eylül 2019 Pazartesi

Beyni Güçlendiren, Şişkinlikten Kurtaran Baharatlar

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Beyni Güçlendiren, Şişkinlikten Kurtaran Baharatlar
Yemeklerimizi tatlandırmak veya renklendirmek için çeşit çeşit baharat kullanıyoruz. Kullandığınız baharatların sağlığınızı da güçlendirdiğini biliyor musunuz?
Örneklendirecek olursak, güvey otu tam olarak bir bakteri düşmanıdır. Astım hastaları için de zerdeçal kullanılır. Baharatlardan farklı farklı faydalanabilmek için; yemeklerinize katabilir, çayını yapabilir ya da kapsül formunda kullanabilirsiniz.
Zencefil
Gebelik dönemindeki kadınların sabah bulantılarını geçirmesi için sıklıkla kullanılır. Ayrıca kanser tedavisi gören hastaların da karşılaştığı bulantıları önlemede kullanılır.
Ada çayı
Boğazınızda karşılaştığınız ağrı veya kaşınma durumlarının en rahat tedavisi için ada çayı kullanılır. Dilediğiniz takdirde gargara yapabilir ya da çayını yaparak düzenli bir şekilde tüketebilirsiniz. Alzheimer hastalarıyla ilgili yapılan araştırmalar sonucunda ada çayının hafızayı iyileştiren bir etkisi de olduğu kanıtlanmıştır.





Sarımsak
Kalp ve damar sağlığınızı güçlendirebilmek için sarımsak tam da aradığınız şey. Damar tıkanıklığı, damar sertleşmesi gibi karşılaşılan problemlerin çözümü dışında kolestrol seviyenizi de düşürür. Bu nedenle yemeklerinizde çekinmeden kullanabilirsiniz.
Güvey otu
Bağırsaklarınızla ilgili herhangi bir probleminiz varsa güvey otunu kullanabilirsiniz. Fazla miktarda kullanıldığı takdirde ağzınızı yakması olasıdır bu nedenle çok fazla kullanmamaya dikkat edin. Güvey otunun yağ formu en rahat sindirilen formudur ve de gün içerisinde dört defaya kadar kullanabilirsiniz.
Zerdeçal
Vücudunuzda bulunan şişkinlikleri gidermenin en kolay yolu zerdeçaldır. Bunun yanı sıra kalp damar sağlığınızı iyileştirmek amacıyla da kullanabilirsiniz. Yemeklerinize çok az miktar koyarak tüketebilirsiniz.
Nane
Midenizin rahatlamasının en kolay yolu nane kullanmaktır. Sindirim sorunlarınızı gidereceği gibi bağırsakla ilgili karşılaştığınız sıkıntıları da çözecektir. Nane çayını ve nane kapsüllerini gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.
Kaynak : https://www.bilgidoktoru.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar