Analı Kızlı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Ekim 2019 Pazar

Analı Kızlı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Analı Kızlı
Malzemeler
2 su bardağı ince kısırlık bulgur
1 su bardağı irmik
Yarım su bardağı un
1 yumurta
1 yemek kaşığı salça
Karabiber, tuz,
Islatmak için sıcak su
İçli köfteleri için;
100 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Tuz, karabiber
Çorbası için;
1 kase haşlanmış nohut
Yarım kilo kuşbaşı dana eti
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kasigi sıvı yağ
2 yemek kaşığı kuru nane
1 tane kücük kuru sogan





Hazırlanışı
Önce bulgurumuz ve irmiğimizi birlikte karıştırıp derin ısıya dayanıklı bir kabın içine alalım, üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su konup karistirilir ardindan üzeri kapatilip şişmesi beklenir.
Diğer yanda köftemizin içli köfteleri için kıymamızı ve soğanımızı kavuralım, tuz ve karabiberini ilave edip soğuması için kenara alalım.
Diğer bir tarafta etimizi de haşlayıp hazır edelim ki köftelerimizi hazırlayınca beklemeyelim.
Isladığımız bulgurumuzun içine, tuz, karabiber, salçayı ve yumurtayı içine katıp iyice yoğuralım, unu da ilave edelim biraz daha yoğuralım.




Ellerimizi biraz ıslatıp harcımızdan cevizden küçük parçalar alalım, içli köftelerimizi hazırlıyacağız, elimizle yuvarlayıp işaret parmağımızla ortasına delip inceltelim içine kıymalı harcımızdan koyup ucunu kapatalım.
Harcın yarısını bu şekilde yapalım diğer yarısınıda fındık büyüklüğünde parçalar koparalım ve avucumuzda yuvarlayalım ve tepsiye dizelim.
Etimizi düdüklü tencerede bol su ile haslayalim ardindan tencereye alip haslanmis nohutunu da ilave edelim tencerenin yarısını biraz geçecek kadar su ilave edelim tuzunu da atalım kaynasın.
Kaynayınca küçük yuvarlamalarımızı içine atip kaynamaya birakalim köftelerimiz biraz yumuşayınca icli olanlarida ilave edip 10 dakika kadar daha pisirip sosunu ilave edebiliriz.
Üzeri icin yagi tavaya alalim kuru sogani yemeklik dograyip pembelestirelim salca ve nanesini ilave edip biraz kavurup yemege ilave edelim ardindan servis edebiliriz....Tarif : @lezizsofralar/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar