Alzheimer Hastası Olmamak İçin 9 Alışkanlığı Hemen Terkedin - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

3 Kasım 2019 Pazar

Alzheimer Hastası Olmamak İçin 9 Alışkanlığı Hemen Terkedin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Alzheimer Hastası Olmamak İçin 9 Alışkanlığı Hemen Terkedin
Alzheimer rahatsızlığı bir demans çeşiti olmakla bereber ne yazık ki rehabilitasyonu olmayan bir hastalıktır.
Alzheimer hastalığı bireyi adım adım yakın etrafından, sonra kendinden uzaklaştıran, bir zaman sonra da mevcut hayatla alakalı hatıraların teker teker silikleştiği, en sonunda insanın kendini bile tanımakta eforluk sürüklediği nörolojik bir hastalık cinsidir. Alzheimer çoğunlukla psikiyatrik hastalıklarla karıştırılabilmektedir.
Alzheimer hastalığı unutkanlıkla başlayan bir hastalık olarak kendini gösterir. Ancak her unutkanlık Alzheimer hastalığı anlamına gelmez. Unutkanlık ile birlikte hüner kaybı görülüyor ve karakter özellikleri metamorfoz gösteriyorsa daha dikkatli olmak gerekiyor.
Alzheimer dilimizde sık kullanılan bunama ve demans hastalığı olarak da öğrenilir. Alzheimer hastalığına tutulmak istemiyorsanız şipşak terketmeniz gereken 9 alışkanlık:



1.Sigarayı bırakın
Sigara içmek bedeniniz muhtelif bölgelerine hasar verir ve beyin de bunlardan biridir. Sigara içenlerin, içmeyenlere oranla Alzheimer’a tutulma tehlikeyi %45 daha fazla.
İşte sigarayı vazgeçmeniz için iyi bir neden.
2.Daha fazla B12 vitamini alın



B vitamini sizi demanstan korur. Finlandiya’da yapılan bir araştırmaya göre B12 vitaminini ne kadar çok alırsanız, Alzheimer’a tutulma tehlikeniz o kadar düşüyormuş.
Genelde yaşlılarda B12 vitamini yetersizliği görülmekte. B12 vitamini yumurtada, ette, balıkta ve deniz mahsullerinde bolca bulunmakta.3.Daha faal olun
Kumpaslı olarak spor yapın. Hem kalbiniz kumpaslı atacaktır hem de kan dolaşımınız sıhhatli bir biçimde gerçekleşecektir.
Tansiyonunuza dikkat etmenizde de fayda var. Orta yaşlıysanız ve kolesterolünüz yüksekse, Finlilerin yaptığı araştırmaya göre demansa tutulma tehlikeniz çok fazla.



4.Kahve için
Kahve içiyor musunuz? Çoğu şahıs öğrenmese de kahve beyninizi korumakta.
Kahve bolca magnezyum kapsar ve eforlu bir antioksidandır. Alzheimer’a tutulma tehlikenizi %50 azaltır. İtalya’da yapılan bir araştırma günde bir bardak kahve içmenin Alzheimer’ı önlediğini savunuyor.
5.Daha fazla D vitamini alınD vitamini yetersizliği Alzheimer’a neden olmakta.
ABD’de yapılan bir araştırmada D vitamini yetersizliğinin Alzheimer’a tutulma tehlikesini 5 çoğaldırdığı görüldü. Analist Miia Kivipelto, SVT’ye “D vitamini alımı Alzheimer’a tutulmamak için ehemmiyetli etkenlerden” dedi.
Olabildiğince güneş ışığı almaya çalışın. Güneşin fazla olmadığı yerlerde yaşıyorsanız D vitamini yardımı alın.
6.İçki tüketiminizi azaltın
Fazla içki tüketimi demans tehlikesini arttırıyor.
Günde bir bardak şarap içmenin Alzheimer’ı önlediğine dair araştırmalar olsa da fazla içki tüketiminin Alzheimer’a neden olduğu bir gerçek.
7.Başınızı koruyun
Başınızı çok sert bir yere çarparsanız demansa tutulma tehlikeniz var. ABD’de yapılan bir araştırmada travmatik beyin yaralanmasının, Alzheimer’a yol açtığı görüldü.
Motor sürüyorsanız kask takmayı önemsememe etmeyin.
8.Beyin egzersizleri yapın Beyninize tıpkı adalelerinize davrandığınız gibi davranmalısınız.
Bunun için de en öğrenilen usuller bulmaca çözmek ve puzzle. Yeni şeyler bilmekten çekinmeyin. Yeni şeyler bilirken beyniniz ekstra efor sarfeder ve bu da sizin için sağlıklıdır.
9.İyi dinlenin Araştırmacılar stresle demans arasında bir irtibat olduğuna inanıyorlar. Stres şahıstan bireye değişebilen bir miktara sahip. Bu sebeple Alzheimer’ı gelişimini nasıl etkilediğine dair araştırmalar sürüyor.
Kaynak : https://www.haberbayi.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar