Boş Yere Cennet Hurması Demiyoruz! - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Kasım 2019 Pazartesi

Boş Yere Cennet Hurması Demiyoruz!

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Boş Yere Cennet Hurması Demiyoruz!
Cennet hurması adıyla bilinen meyve birçok hastalığa faydalı bir besindir. Peki bu meyve ülkemizin hangi illerinde yetişiyor? Hangi hastalıklara faydalıdır?Trabzon hurması protein, yağ ve karbonhidrat açısından oldukça zengin. İçeriğinde bulunan bu özelliğinden dolayı beden ısısını artırıyor ve soğuk kış günlerinde daha rahat bir şekilde geçirilmesini sağlıyor. Ayrıca soğuk algınlığına oldukça etkili bir besindir.
Vücudun protein ihtiyacını büyük oranda tamamlıyor. Savunma sistemini kuvvetlendiriyor. Vücuttaki vitamin, mineral ve protein yetersizliğini karşılayarak saçlarda ve ciltte olumlu yönde farklılıklar sağlıyor. Kansızlığı gidermede yardımcı oluyor.İştahı açıp kilo alımı sağlıyor. İmmun (bağışıklık) sistemini kuvvetlendirmesi ve antioksidanlar bakımından zengin olması sebebiyle kansere karşı vücudu koruyor. Kalp ve damar sağlığını koruyor. Yapılan araştırmalar sonucunda kolesterolü düşürüyor.
Yüksek tansiyonu düşürüyor. Bu özelliğinden dolayı düşük tansiyonu olanların dikkatli tüketmesi öneriliyor. Sindirim sistemine oldukça yararlı; mide ve bağırsak dostu.Mideyi güçlendiriyor, gastritte tedaviye yardımcı oluyor. Bağırsak florasındaki bakterileri dengeliyor. Bağırsaklarda oluşan iltihabı temizliyor. On iki parmak bağırsağı hastalıklarını yok ediyor. Diyet lifi bakımından da oldukça zengindir. 100 gr cennet hurması 3,6 gr kadar lif içerir.





Antioksidan açısından da oldukça zengindir ve 100 gr’ında 70 kalori bulunmaktadır.
1- Antioksidant kaynağıdır: Sağlığınız açısında çok önemli olan antioksidan içermektedir. Likopen, lutein, zea-ksantin, kripto-ksantin, beta-karoten ve A vitamini içermektedir. Bunlar antioksidandır. Ayrıca bu maddeler vücudunuzda koruyucu etkiye sebep olurlar.
2- Göz sağlığı: İçerisinde bulunan antioksidanlar ile göz sağlınıza yararlıdır. Göz sağlığınız açısından tüketiminde fayda bulunmaktadır.
3- C vitamini kaynağı: C vitamini açısından oldukça faydalıdır. C vitamini kuvvetli bir antioksidandır ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini arttırır. Günlük C vitamini ihtyacınızın 10’da birini 100 gram kadar Trabzon hurması ile karşılayabilirsiniz.



4- Bakır deposu: Potasyum, mangan, bakır ve fosfor açısından zengin bir meyvedir. 100 gram kadarı günlük bakır içeriğinin ise yüzde 12’sini karşılar. Bağışıklık sistemini destekler ve savunma sistemine katkı sağlar.
5- Mide ve Bağırsak: Yüksek lif içeriğine sahiptir ve mide-bağırsak sisteminin çalışmasında fayda sağlar, kabızlığı önlemeye yardımcı olur.



6- Kalp sağlığı: Yüksek lif içeriği ile hipertansiyona karşı etki sağlarken, kalp sağlığının da korunmasına yardımcıdır. Bağışıklığın kuvvetlenmesine de yardımcı olur. İçeriğinde yüksek oranda karbonhidrat bulunmaktadır, kan şekerini yükseltir, bunun için diyabet hastaları dikkatli olmalıdır.
Kaynak : mevlanadansozler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar