Hem ucuz hem de her derde deva - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Kasım 2019 Salı

Hem ucuz hem de her derde deva

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hem ucuz hem de her derde deva
Zeytinyağlı yemekleri, dolması, salatası, çorbası dahi yapılmaktadır. Dünya mutfağında da hak ettiği yeri bulmuştur.
Kerevizin Faydaları
Yaprak ve sapları önemli vitamin ve mineraller içermektedir. İç salgı bezlerini uyaran kereviz karaciğeri temizler, şişliğini ortadan kaldırır.
Kanı temizleme özelliği vardır. Böbrekleri çalıştırır, böbrek taşı ve kumlarını döker.
Sivilce ve çıbana iyi gelmektedir.
Artrit ve romatizmaya karşı faydalı olan kereviz kolesterolü de düşürmektedir.
Düzenli tüketilen kereviz karaciğer, böbrek, safra kesesi ve pankreasta oluşabilecek hastalıklara karşı koruma sağlar.
Damar genişletici etkisi ile kanın damarlarda rahat akmasını sağlar. Kan basıncını düşürebilir.
Katarakt gibi göz rahatsızlıklarına karşı koruyucudur.
İdrar yolu enfeksiyonlarını önler. Özellikle tohumları mesane sorunlarına karşı fayda sağlamaktadır.
Sinir sistemi için faydalı besinlerdendir. Antioksidan ve fitobesinler sayesinde serbest radikallerle mücadele eder.





Bünyesindeki luteloin gibi bazı maddelerin meme kanserine karşı koruyucu olduğu araştırmalarla ortaya konulmuştur.
Düzenli tüketiminin erkekler için faydalı olduğu bilinmektedir. Özellikle saplarının erkeklerce tüketimi tavsiye edilmektedir.
Birçok insan, kerevizin gevrek yeşil saplarının yalnızca suyla dolu olduğunu, gerçek besinsel değerlerinin olmadığını düşünüyor. Ancak böyle bir varsayım yanlış; kereviz, vücudumuzun sağlıklı kalması için gereken besleyici maddelerle, vitaminlerle, antioksidanlarla doludur.
Daha fazla kereviz yemek beraberinde birçok pozitif değişimi getirir. Örneğin yapılan araştırmalara göre her gün kereviz yemek, göz sağlığının korunmasına ve güçlenmesine ve hatta gözlerin daha beyaz ve parlak görünmelerine yardımcı oluyor. Doğal olarak görünüş tazeleniyor ve gençleşiyor. Artı olarak, görüş ne kadar iyi olursa, gözlerinizi daha az yorar ve daha az kısarsınız.
ANTİ-İNFLAMATUAR ETKİLER
Kerevizin yapısında, anti-inflamatuar yararları olduğuna inanılan polisakkaritler bulunur. Serbest radikal hasarına karşı savaşan antioksidanlar da içerir; bu radikaller, iltihaplanma ve kanser, eklem iltihabı gibi hastalıkların temel sebeplerindendir. Dahası sindirim yollarında iltihaplanma olan ülseratif kolit, chron hastaları, kerevizden ciddi şekilde faydalanabilirler; çünkü içerdiği antioksidanlar, bu hastalıkları etkili bir biçimde tedavi edebiliyor.



HASARI HÜCRESEL SEVİYEDE ONARIR
Kerevizin yapısında ondan fazla antioksidan türü bulunur – flavanoid, K vitamini, lunularin gibi. Bu antioksidan maddeler, oksidatif stresin doğal yollarla aşılmasına ve vücudumuzun serbest radikallerden arınmasına yardımcı olur; böylelikle hücrelerimiz, kan damarlarımız ve organlarımız için korunma sağlanmış olur.
VÜCUT SICAKLIĞINI DÜZENLER
Kerevizin yüksek su ve elektrolit içeriği, vücudumuzu sıcak günlerde hem nemlendirip hem de serinleterek vücut sıcaklığının düzenlenmesine yardımcı olur.
ÜLSERİN ÖNLENMESİNİ SAĞLAR
Kereviz, midedeki ya da ince bağırsaktaki küçük, ağrılı yaraların yani ülserin oluşumunu engeller; çünkü yapısında sindirim sisteminin zarını koruyan belirli bir etanol türü bulunur. Yapılan araştırmalara göre, kereviz, mide zarındaki ülser ve yırtılmalara karşı korunmada kritik olan mide mukozasının miktarını ciddi şekilde artırıyor.
İDRAR YOLU ENFEKSİYONLARININ ENGELLENMESİNE YARDIMCI OLUR
Kereviz, bu bakımdan yaban mersinine benzer – ürik asit seviyesini artırırken idrar üretimini de uyarır. Bu özelliği, üreme ve sindirim sistemlerindeki bakteriyel enfeksiyonlarla mücadelede mükemmel bir yardımcı olmasını sağlar.
KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR
Kerevizin her sapında yalnızca 10 kalori bulunur; aynı zamanda da tamamen doğal, vitamin ve besleyici madde deposudur. Metabolizmanın düzenlenmesine ve kendinizi tok hissetmenize yardımcı olur; böylelikle geç saatlerde sağlıksız seçeneklerle atıştırma ihtiyacınızı azaltır.
Kaynak : https://www.dogalgunler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar