Her Gün 3 Hurma Yiyenin Başına Bunlar Geliyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

19 Kasım 2019 Salı

Her Gün 3 Hurma Yiyenin Başına Bunlar Geliyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Her Gün 3 Hurma Yiyenin Başına Bunlar Geliyor
Hurma bir süper besin olarak kabul edilmese de oldukça yakındır. O kadar faydalı ki, yemek nerdeyse bir gerekliliktir. Organik hurma temin ettiğiniz takdirde hem içinizi baymaz hem de uzun bir süre tok tutma özelliğine sahiptir. Sadece bir hafta düzenli tüketmeniz, size ihtiyacınız olan tüm faydaları sağlayacaktır.
Bu içeriğimizde, size hurmanın vücudunuza faydalarını anlatacağız, siz de öğünlerinize birer hurma ekleyerek veya ara öğünlerinizden birini hurma ile yaparak hurmanın tüm özelliklerinden faydalanabilirsiniz.
Kemik sağlığınız iyileşecektir:Hurmanın içerdiği boron, fosfor, potasyum, kalsiyum ve magnezyum kemiklerinizi güçlendirir, kırık ve çatlakların daha hızlı iyileşmesini sağlar. Yaşınız ilerlediğinde yaşayabileceğiniz kemik erimesi ve kamburluk gibi sorunların önüne geçmenizi sağlar.
Sindirim sisteminiz daha iyi çalışacak:İçeriğinde bulunan zengin lif sindirim sisteminizi düzenler. Kabızlık, ishal, şişkinlik gibi problemleriniz varsa hurma çaresi olacak ve her şeyi olması gerektiği şekilde düzenleyecektir.





Stres ve depresyon belirtilerini azaltır:İçerdiği B6 vitamini, vücutta serotonin salınımını arttırır. İyileşen beyin sağlığınız daha düzgün bir hormon dengesi oluşturur ve stres, depresyon gibi iş, özel hayat problemlerine karşı sizi dirençli hale getirir.
Enerjinizi doldurur:İçeriğinde olan lif, potasyum, vitamin ve antioksidanlar sayesinde daha enerjik hissedersiniz. Hatta aktif yapıyorsanız, enerjinizi geri kazanmak için rahatlıkla tüketebilirsiniz.



Kalp hastalıklarını önler.Trigliserit seviyelerini düşürerek oksidatif stresi azaltır ve kalbinizin daha sağlıklı olmasını sağlar. Ayrıca damar sağlığınızı da iyileştirerek dünyanın büyük bir bölümünün korkulu rüyası olan bazı hastalıklardan korkmamanızı sağlar.
Bağırsak kanseri riskini azaltır.Sindirim sitemini düzenlediğinden bahsetmiştik. Ayrıca bağırsaktaki zararlı bakteri varlığını azaltarak daha sağlıklı ve temiz bir bağırsağa sahip olmanızı sağlar. Faydalı



bakterilere de zarar vermediğini göz önünde bulundurursak, hurmanın evde sürekli bulunması gereken bir şey olduğu kabul ediyorsunuz. Alerjilerinizi hafifletir.Bahar ve yaz aylarında polen alerjisi yaşayanlar burun akıntısından duramaz. Hatta bazı alerji atakları o kadar şiddetli olur ki gözlerimizden yaşlar akar. Düzenli hurma tükettiğinizde bu alerjiler hafifler ve eski belirtilere kıyasla oldukça hafifiler.



Kilo vermenize yardımcı olur:Lif içeriği, vücudunuza aldığınız besinlerin tüm faydaları alınarak ardından atılmasını kolaylaştırır demiştik. Ayrıca kan şekeri seviyenizin ani artışlarını önleyerek açlık hissinizi azaltarak tokluk hissi verir. Vücudunuza gereksiz kalori almanız ve metabolizmanızın hızlanması durumunda kendiliğinizden kilo verebileceksiniz.
Kaynak : www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar