Tasarruflu Ampullerin Bu Zararları Teyit Edilerek Kanıtlandı - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

22 Kasım 2019 Cuma

Tasarruflu Ampullerin Bu Zararları Teyit Edilerek Kanıtlandı

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Tasarruflu Ampullerin Bu Zararları Teyit Edilerek Kanıtlandı
Evlerimizdeki ampulleri daha az fatura ödeyebilmek ve enerji tasarrufu sağlayabilmek için tasarruflu ampuller için değiştiriyoruz. Fakat bilmediğimiz şey şu; bu tasarruflu ampuller sağlığımızı tehdit ediyor.
Tasarruflu ampulünüz olur da kırılırsa, kırılan ampulü hemen kendinizden ve evinizden uzaklaştırın. Kırılan ampulün içerisindeki gaz formundaki cıva oldukça ciddi sağlık sorunlarına ve zehirlenmeye bile yol açabilir. Bilginin doğrulunu buradan teyit edebilirsiniz.
Cıva gazını soluduğunuz tekdirde;
Baş dönmesi
Halsizlik
Baş ağrısı
Migren
Nöbet
Odaklanma problemi
Gibi sıkıntılarla karşılaşma ihtimaliniz çok yüksek





Bunun yanı sıra bağışıklık sisteminizin güçsüzleşmesine, daha çabuk hastalanmanıza, böbrek, beyin, karaciğer ve üreme sisteminizi olumsu etkiler.
Uzun süre cıvaya maruz kaldığınız takdirde; hafıza kaybı, uykusuzluk ve hatta Alzheimer’s hastalığının başlangıcına bile varacak problemlere neden olur.



Kırılan tasarruflu ampulünüzü temizlerken; bulunduğunuz ortamı muhakkak havalandırın ve içeride başka kişiler olmasın. Kırılan ve etrafa yayılan tüm parçaları yapışkan bir bant yardımıyla temizleyin. Süpürge makinesi çalıştırmayın! Kırıldıktan sonraki iki üç saat boyunca oda içerisinde herhangi bir klima, hava değiştirici kullanmamalısınız.
Kaynak : https://www.dogalgunler.com/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar