Vücudunuzda Magnezyum Eksikliğinin 13 Belirtisi - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

10 Kasım 2019 Pazar

Vücudunuzda Magnezyum Eksikliğinin 13 Belirtisi

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Vücudunuzda Magnezyum Eksikliğinin 13 Belirtisi
300’den fazla enzime etkisi olan magnezyum, vücut sağlığımız için oldukça önemlidir. Asaplar, adaleler ve hücreler için yararlıdır. Kan akışını dengeler. Metabolizmanın kalsiyum ve protein oranını dengeler. Magnezyum eksikliğinden kaynaklanan rahatsızlıklar çoğu bireyde görülür. Magnezyum eksikliğini nasıl fark edebiliriz? Fizyoloji uzmanı Rune Eliasson, gıda sektörünün endüstriyel bir hal almasından dolayı magnezyumu gerektiği kadar alamadığımızı ifade etmiş. Aynı zamanda yürüttüğü bir çalışma sonucunda, 1914 ve 1992 yılları arasında yetiştirilen elmanın besin değerinin %82 oranında azaldığını da ifade ediyor. İnsanların beslenme düzenlerinde meydana gelen farklılıkların magnezyum eksikliğini tetiklediği de bilinmektedir.
Magnezyum Eksikliğinin İşaretleri 1. Adale TutulmasıAdalelerin olduğu bölgelerde sıklıkla kasılma yaşıyorsanız bunun nedeni magnezyum eksikliği olabilir. Uyumadan önce magnezyum içeren besinler tüketmelisiniz. Böylelikle rahatlayacaksınız.
2. Astım Kanınızın içerdiği magnezyum oranı arttığında daha rahat nefes alırsınız. Ünlü bir tıp dergisi olan The Lancet’ta yayımlanan yazılar, vücudun aldığı magnezyum oranı arttığında astım riskinin azaldığını söylüyor.
3. Uyuşukluk Tembelliğin altında yatan sebep magnezyum eksikliği olabilir. Bu nedenle magnezyum içeren besinler tüketmeye dikkat edin.






4. Migren Migrene dolaylı etkisi bulunan magnezyum eksikliği giderildiği takdirde migrenin neden olduğu duyarlılıkları azaltılabilir.
5. Kabızlık Bağırsakların da düzenli çalışabilmesi için magnezyuma ihtiyacı var.
6. Kalp ritim bozukluğu Damar sağlığını etkilediği için eksikliği durumunda sıkıntı yaşanabilir.
7. Depresyon Magnezyum, beyin fonksiyonlarını ve ruh halini etkiliyor. Eğer magnezyum içeren gıdalarla beslenmezseniz depresyon riskiniz %22 artabilir.
8. Uyku problemi Uyku problemi yaşıyorsanız nedeni magnezyum eksikliği olabilir. Daha rahat bir uyku için magnezyum içeren besinler tüketmelisiniz.
9. Tatlı isteği Tatlı krizi anlarında fındık, ceviz ya da meyve tüketmeyi deneyin. Eğer yeterli geliyorsa şeker düşüklüğü değil magnezyum eksikliğiniz var demektir.
10. Yüksek Tansiyon Magnezyum, tansiyonunuzu dengelemek için yardımcı olur.
11. Eklem Sızısı Eklem ağrılarınızın nedeni magnezyum eksikliği olabilir. Bu nedenle magnezyum içerikli besinler tüketmelisiniz.
12. Kronik Bitkinlik Brezilya’da yapılan bir araştırma sonucunda, fazla magnezyum tüketiminin koşucuların performansını olumlu etkilediği ve bitkinlik hissini azalttığı belirtilmiştir.
13. Kalsiyum eksikliği Vücudun kalsiyumu emebilmesi için magnezyuma ihtiyacı vardır. Doktorunuza danışarak eksiklikleri giderebilirsiniz. Magnezyum içeriği yüksek olan besinler: Kakao Meyve Koyu yapraklı sebzeler Badem Patates Baklagiller Esmer pirinç Yulaf Kabak Darı
Kaynak : yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar