Yorgun Hissettiğinizde Sizi Kendinize Getirecek - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

8 Kasım 2019 Cuma

Yorgun Hissettiğinizde Sizi Kendinize Getirecek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yorgun Hissettiğinizde Sizi Kendinize Getirecek
Ofiste, bir alışveriş merkezinde ya da çocuğunuzla birlikte bir yürüyüşte, yorgunluk en zamansız anlarda sessizce yanaşabilir.Bazen yorgunluk; stres ve egzersiz eksikliğinden kaynaklanır bazen ise düzensiz beslenme ve çalışma ortamından kaynaklanabilirFakat nerede olursanız olun ya da o an ne yapıyorsanız yapın, 10 fincan kahve tüketmeden ya da 10 saat uyku uyumadan enerjinizi artırmanın bir yolu var.Sizlerle enerjinizi arttırmak ve yorgunluktan kurtulmanız için deneyebileceğiniz 10 ipucunu paylaşacağız. Yani yorgunluğa ne iyi gelir sorusunun cevabını size vereceğiz.1.20 dakikalık bir şekerleme:Uyku ile ilgili araştırmalar yapan bilim insanları,20 dakika uyuyup uyanmanın daha enerjik ve üretken hissetmenizi sağlayacak bir süre olduğuna inanmaktadır.
Geceleri daha derin ve daha uzun bir uyku, vücudunuza ve zihninize tam bir yenilenme sağlarken, gün boyu 20 dakikalık bir şekerleme işinize devam etmeniz için size daha fazla enerji verecektir.İşte 20 dakikalık şekerlemeden en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize dair birkaç ipucu:Serin ve karanlık bir yerde şekerleme yapın; Işıktan etkilenmemek için bir uyku maskesi kullanın; Öğle yemeğinden bir veya 2 saat sonra kestirin; Kalktıktan sonra kısa bir yürüyüşle ya da yüzünüzü





yıkayarak kendinizi yenileyin. 2.Dik oturun:Araştırmalar, dik oturmanın kanımızdaki oksijen seviyesini artırarak yorgunlukla savaşmamıza yardımcı olduğunu göstermiştir. Diğer denemeler, düz oturan insanların daha iyi bir ruh hali içinde olma eğiliminde olduklarını ve durgun bir duruşta oturanlara kıyasla daha az olumsuz duygular yaşadıklarını göstermiştir. Ayrıca kan dolaşımını iyileştirmek ve enerjiyi artırmak için masanızda hafif gerilme hareketleri yapabilirsiniz.3. Gülün!Gülmenin sağlık açısından birçok faydası var ve sizi daha enerjik hissettirmek bunlardan biri. Güldüğümüzde, kalbimizi ve kaslarımızı uyaran ve kanımızdaki endorfin seviyesini yükselten oksijen bakımından zengin havada nefes alıyoruz. Sonuç olarak, kahkahalar bize gerçek bir enerji dalgalanması verir. Böylece, bir daha ki sefere enerjinizin azaldığını hissediyor ve iş ya da ev işlerine devam edemiyorsanız, eğlenceli bir şeyler izlemek ya da okumak için mola verebilirsiniz.
4. Çubuk tarçın koklayın:Tarçın kokusunun insan beyni üzerinde inanılmaz bir etkisi var. Beyin aktivitesini arttırarak; daha hızlı düşünmemizi ve daha üretken olmamızı sağlar. Ayrıca hafıza kaybı ve sinir gerginliği ile savaşır. Sizi daha fazla tetikleyebilecek diğer kokular limon ve portakal esansiyel yağlarıdır, ancak dikkatli olun: esansiyel yağlar tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve dikkatli kullanılmalıdır. 5. Gün ışığından yararlanın:Kendimizi karanlık yerlerde bulduğumuzda sık sık yorgun hissederiz ve başımız döner. Karanlık, bizi uykulu hissettiren önemli



bir nörotransmiter olan daha az serotonin üretmeye zorlar. Perdeleri açın ve güneş ışığının içeri girmesine izin verin veya açık havada yürüyüşe çıkın. Temiz havada nefes alın, güneş ışınlarının tadını çıkarın ve muhtemelen daha mutlu ve daha enerjik hissedeceksiniz.6. Enerji içeceği yapın:İnternette bulabileceğiniz enerji içecekleri için pek çok doğal tarifler var ve en kolay olanlardan biri sadece 4 bileşeni içeriyor: limon, zencefil, bal ve su.Enerjinizi arttırmak için yapmanız gerekenler:1 çorba kaşığı zencefil suyu, 1 çorba kaşığı limon suyu ve 1 çorba kaşığı bal karıştırın; 1 bardak berrak su ekleyin ve yavaşça karıştırın; İçeceğinizin gerçekten soğuk olmasını istiyorsanız, biraz buz küpü ekleyin.
7. Su için:Doktorlara göre, susuzluk, yorgunluk ve halsizliğin ana nedenlerden biridir. Susuz kalmanın diğer belirtileri baş ağrısı, baş dönmesi ve ruh hali değişimleridir. Birçoğumuz gerekli günlük sıvı miktarını almıyoruz ve genellikle çok susadığımızda bir bardak su içiyoruz. Bu yüzden bir dahaki sefere uykulu ve sersem gibi hissederseniz, bir bardak su için ve ne olacağını görün.8. En sevdiğin şarkıyı söyle:Tıpkı bir antrenman veya yürüyüş gibi, şarkı söylemek beyninizi uyandırır ve



kan akışını arttırır. Sizi neşelendiren hoş ve hoş bir melodi yakalarsanız, kendinizi daha da canlandırır. Ayrıca, şarkı söylemek doğal bir anti-depresandır ve aklınızı günlük problemlerden uzak tutabilir, not alın. 9. Stres azaltan ayak masajını deneyin:Stres, günün sonunda tükenmiş hissetmemizin nedenlerinden biridir. İyi bir stres giderici ayak masajı, yorgun vücudunuzda harikalar yaratabilir. Ayaklarımız 7.000’in üzerinde sinir ucu, 19 farklı kas, 107 bağ ve 26 kemik içerir ve ayaklarımızın belirli bölgelerine uygulanan doğru basınç ağrı, stres ve yorgunluğu azaltabilir.Ayak masajları genellikle nazik ve sert taban sürtünmesini içerir ve basınç noktalarına başparmaklarınız veya parmaklarınızla birkaç saniye basın. Ayrıntılı talimatlar için sertifikalı masaj terapistleri tarafından bu veya benzeri videoları izleyin.
10. Badem tüketin:Badem, gün ortasında tüketilecek mükemmel bir atıştırmalıktır. Bademler, artan beyin aktivitesine bağlı elementler olan riboflavin ve L-karnitin içerir. Aynı zamanda magnezyum, manganez, bakır ve genel vücut sağlığını iyileştiren ve öğle yemeği sonrası hafıza azalması ile mücadele eden diğer vitamin ve mineraller bakımından da zengindirler. Size bahsettiğimiz bu enerji artırıcı püf noktaları birçok insanda oldukça etkili olduklarını kanıtladı. Bununla birlikte, birkaç gün üst üste bitkin hissediyorsanız ve hiçbir şeyin yardımı olmuyorsa, yorgunluğa neden olan bir rahatsızlığı dışlamak için doktorunuzla bir randevu almak daha iyidir.Bir dahaki sefere kendinizi yorgun hissettiğinizde bu ipuçlarından herhangi birini dener misiniz? Enerji seviyenizi artırmak için kendi numaralarınız var mı?
Kaynak : www.ajansgunleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar