Yorgun Olduğunuzda Sizi Hayata Döndürecek 10 Püf Nokta - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

5 Kasım 2019 Salı

Yorgun Olduğunuzda Sizi Hayata Döndürecek 10 Püf Nokta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Yorgun Olduğunuzda Sizi Hayata Döndürecek 10 Püf Nokta
Ofiste, bir alışveriş merkezinde veya çocuğunuzla birlikte bir yürüyüşte, yorgunluk en yetersiz anlarda sürünebilir. Bazen yorgunluk stres ve egzersiz eksikliğinden kaynaklanır ve bazen yetersiz beslenme ve çalışma ortamı nedeniyle yorgun hissedebiliriz. Fakat nerede olursanız olun ve ne yaparsanız yapın, 10 Fincan kahve içmeden yada 10 saat uyku uyumadan enerjinizi arttırmanın bir yolu var.
Sifali tarifler sizler için yorgunlukla başa çıkmanıza ve gücünüzü toplamanıza yardımcı olacak püf noktaları araştırdık.
Uyku araştırmacıları, 20 dakika boyunca uyuyup uyandıktan sonra sizi uyanık ve üretken hissetmenizi sağlayacak bir şekerleme zamanı için doğru zaman olduğuna inanmaktadır. Geceleri daha derin ve daha uzun bir uyku, vücudunuza ve zihninize tam bir restorasyon sağlarken, gün boyunca 20 dakikalık bir kestirmek işinize devam etmeniz için size daha fazla enerji verecektir. İşte güç kaynağınızdan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğinize dair birkaç ipucu: Uyuduğunuz yer serin ve karanlık bir yer olsun Işıktan kurtulmak için bir uyku maskesi kullanın Öğle yemeğinden sonra 1 yada 2 saat kestirin Uyandıktan sonra kısa bir yürüyüş yada yüzünüze su çarparak kendinize gelmenizi sağlayın
Araştırmalar, dik pozisyonda oturmanın kanımızdaki oksijen seviyesini artırarak yorgunluğumuzla savaşmamıza yardımcı olduğunu göstermiştir. Diğer denemeler, düz oturan insanların daha iyi bir ruh hali içinde olma eğiliminde olduklarını ve durgun bir duruşta oturanlara kıyasla daha az olumsuz duygular yaşadıklarını göstermiştir. Ayrıca kan dolaşımını iyileştirmek ve enerjiyi artırmak için masanızda hafifçe bir miktar ışık da yapabilirsiniz.





Kendimizi karanlık yerlerde bulduğumuzda sık sık yorgun ve başımız dönüyor. Karanlık, vücudumuzu, bizi uykulu hissettiren önemli bir nörotransmiter olan daha az serotonin üretmeye zorlar. Perdeleri açın ve güneş ışığının içeri girmesine izin verin veya açık havada yürüyüşe çıkın. Temiz havada nefes alın, güneş ışınlarının tadını çıkarın ve muhtemelen daha mutlu ve daha enerjik hissedeceksiniz.
Gülümsemenin sağlık açısından birçok faydası var ve sizi daha enerjik ve uyanık kılmak onlardan biri. Güldüğümüzde, kalbimizi ve kaslarımızı uyaran ve kanımızdaki endorfin seviyesini yükselten oksijen bakımından zengin havada nefes alıyoruz. Sonuç olarak, kahkahalar bize gerçek bir enerji dalgalanması verir. Böylece, bir dahaki sefere enerjinizin azaldığını hissediyor ve iş ya da ev işlerine devam edemezsiniz, eğlenceli bir şeyler izlemek ya da okumak ve mola vermek için ara verebilirsiniz.
Doktorlara göre, dehidrasyon, yorgunluk ve halsizlik için ana nedenlerden biridir. Susuz kalmanın diğer belirtileri baş ağrısı, baş dönmesi ve ruh hali değişimleridir. Birçoğumuz gerekli günlük sıvı miktarını almıyoruz ve genellikle çok susadığımızda bir bardak suya ulaşıyoruz. Bu yüzden bir daha



ki sefere uykulu ve sersem gibi hissederseniz, bir bardak su içiniz ve ne olacağını görün. En Sevdiğin Müziği Söyleyin Tıpkı bir antrenman veya yürüyüş gibi, şarkı söylemek beyninizi uyandırır ve kan akışını arttırır. Sizi neşelendiren hoş ve hoş bir melodi yakalarsanız, kendinizi daha da canlandırır ve daha fazlasını elde etmenizi sağlar. Ayrıca, şarkı söylemek iyi bir doğal anti-depresandır ve aklınızı günlük problemlerden uzak tutabilir, not alın.
Stres, günün sonunda tükenmiş hissetmemizin nedenlerinden biridir. İyi bir stres giderici ayak masajı, yorgun vücudunuzda harikalar yaratabilir. Ayaklarımız 7.000’in üzerinde sinir ucu, 19 farklı kas, 107 bağ ve 26 kemik içerir ve ayaklarımızın belirli bölgelerine uygulanan doğru basınç ağrı, stres ve yorgunluğu azaltabilir. Ayak masajları genellikle nazik ve sert taban sürtünmesini içerir ve basınç noktalarına başparmaklarınız veya parmaklarınızla birkaç saniye basın. Ayrıntılı talimatlar için sertifikalı masaj terapistleri tarafından bu veya benzeri videoları izleyin.



Tarçın kokusunun insan beyni üzerinde inanılmaz bir etkisi var. Beyin aktivitesini arttırır ve daha hızlı düşünmemizi ve daha üretken olmamızı sağlayan hafıza kaybı ve sinir gerginliği ile savaşır. Sizi daha fazla tetikleyebilecek diğer kokular limon ve portakal esansiyel yağlarıdır, ancak dikkatli olun: esansiyel yağlar tahrişe ve alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve dikkatli kullanılmalıdır.
Badem, gün ortasında enerji veren bir atıştırmalık için mükemmel bir seçimdir. Bademler, artan beyin aktivitesine bağlı elementler olan riboflavin ve L-karnitin içerir. Aynı zamanda magnezyum, manganez, bakır ve genel vücut sağlığını iyileştiren ve öğle yemeği sonrası hafıza azalması ile mücadele eden diğer vitamin ve mineraller bakımından da zengindirler. Size bahsettiğimiz bu enerji artırıcı püf noktaları birçok insanda oldukça etkili olduklarını kanıtladı. Bununla birlikte, birkaç gün üst üste bitkin hissediyorsanız ve hiçbir şeyin yardımı olmuyorsa, yorgunluğa neden olan durumu doktorunuza başvurun.
İnternette bulabileceğiniz enerji içecekleri için pek çok doğal DIYET tarifleri var ve en kolay olanlardan biri sadece 4 malzemeden Oluşuyor: limon, zencefil, bal ve su. Enerji rezervlerinize yakıt ikmali yapmak için yapmanız gerekenler: 1 çorba kaşığı zencefil suyu 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çorba kaşığı bal karıştırın 1 bardak Temiz su ekleyin ve yavaşça karıştırın; İçeceğinizin soğuk olmasını istiyorsanız, biraz buz küpü ekleyin.
Kaynak : www.hashaberler.xyz
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar