Çikolatalı Cheesecake - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Aralık 2019 Cumartesi

Çikolatalı Cheesecake

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çikolatalı Cheesecake
Tabanı için;
2 paket yulaflı bisküvi
125 gr. Tereyağı
1 çay bardağı fındık
Kreması için;
800 gr. Labne peyniri
1 kutu krema (200ml.)
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
3 yumurta
Çikolatalı sosu için
100ml. Krema
50 gr. Bitter kuvartür çikolata
50 gr. Sütlü kuvartür çikolata



YAPILIŞI; Tabanı için bisküviler ve fındıklar rondodan geçirilip erimiş tereyağı ile karıştırılır. Alt tabanı ve kenarları folya ile kaplanan kelepçeli kalıbın tabanına yayılır ve üzerine bastırılır. Buzdolabında koyulup donması sağlanır. Bu sırada Kreması için labne ve şeker el çırpıcısı ile şeker eriyene kadar çırpılır. Ardından krema ve nişasta ilave edilir.
Sonra teker teker yumurta eklenir en son vanilyada eklenir çırpılır dolaptan alınan her tarafı folyolu olan çemberdeki tabanın üzerine dökülür. Tepsiye yerleştirilen çember iki kere tezgaha vurulup içindeki hava kabarcıklarının çıkması sağlanır. Fırın Tepsinin içine su koyulup ızgaranın alt kısmına yerleştirilir. Fırının orta gözüne Izgaranın üzerine cheesecake koyulup önceden ısınmış 175 derecedeki fırında ( fansız) pişirilir. Yaklaşık 30-40 dk. Ortası hafif sallanınca fırın kapatılır kapağı



hafif aralanıp soğuyan kadar bekletilir. Ilınan cheesecake fırından çıkarılır. Üzeri için krema bir tencerede ısıtılır kesinlikle kaynatılmamalıdır. Ilınan kremaya çikolata eklenir . Karıştırarak iyice eriyip pürüzsüz hale gelmesi sağlanır. Ve soğuyan cheesecake in üzerine dökülür. Bir gece dolapta bekletilip ertesi gün kelepçeli kalıptan çıkarıp üzeri istenilen şekilde süslenip servis edilir (24cm lik çember kullandım)
Not: cheesecake yaparken mutlaka yapmaya karar Verdiğimiz zaman labne süzgeçte süzülür.
Bütün kullanacağımız malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalıdır. Çırpma işlemi el çırpıcısı ile yapılmalıdır. Mikser daha sulanmasına neden oluyor.
Bu Püf noktalarına uyulduğu taktirde harika bir cheesecake yapacaksınız.Tarifi için @yemeklerimle_prenseslerim/ teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar