Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

27 Aralık 2019 Cuma

Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Evde Elma Sirkesi Nasıl Yapılır?
Markettekiler zehir saçıyor,evde kendiniz kolayca hazırlayın...
Elma sirkesi birçok hastalığa iyi gelen ve salatalarda kullanılabilen bir sirkedir. Saçlara parlaklık vermesi, tansiyonu düşürmesi, şeker hastalığına iyi gelmesi elma sirkesinin faydaları arasındadır. Birçok kişi zayıflamak amacıyla da elma sirkesi kullanır.nnEvde Elma Sirkesi Tarifi:nEvde Elma Sirkesi Tarifinin Malzemeleri:nn-3 adet elma kabuğu veya elmanın kendisin-1 litre temiz içme suyun-Bir çay kaşığı tuzn-Yarım çay bardağı nohutn-1 tatlı kaşığı baln-1 yemek kaşığı bulgurnn n-Evde Elma Sirkesinin Yapılışı: Elmaları temizce yıkayın ardından minik minik doğrayıp temiz bir kavanoz içerisine alın.
Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyin ve sırasıyla tuz, bal, nohut ve bulguru da ekleyip karıştırın.
Üzerini bir tülbent ile örtüp bağlayın. Tülbent bağlamada ki amaç böcek toz vs girmemesi içindir.





Sirke yaptığınız günden sonraki her gün karıştırın. İleri ki haftalar da ise haftada bir karıştırın. Bu tür sirkenin oluşması için 2 ay gerekmektedir. Sirke hazır olunca üzerinde küf oluşabilir bu normal bir durumdur.Bu sirkenin üzerinde oluşan küfü alıp saklayın. Diğer sirkeleri yaparken bu mayayı kullanabilirsiniz.nn-Evde Sirke Yapmanın Püf Noktaları:nn-Meyvelerin doğalını bulmaya çalışın. İlaçsız, boyasız olan meyveler sirkenizin kalitesini artıracaktır.n-Çürük kısımları sirkenizin içine koymaktan kaçının. Aksi halde sirkenizin tadını bozar ve fermantasyon oluşumunu engeller.



-Meyvelerin kabuklarını asla soymayın.n-Sert olan meyveleri küçük küçük doğrayın. Daha hızlı sonuç almanızı sağlayacaktır.n-Mutlaka cam kavanoz kullanın.n-Serin, kuru ve doğrudan ışık almayan bir ortamda bekletin.nNot: Eliniz de sirkenin üzerinde oluşan maya dan var ise nohut, bulgur ve bal kullanmanıza gerek yok. Tatlandırmak isterseniz bal veya pekmez kullanabilirsiniz. Ev Yapımı sirkeyi ev temizliğinden tutunda salatalara kadar gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.nnAfiyet Olsun…
Kaynak : https://www.hashaberler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar