Fazlasını Yediğinizde Böbreklerinize Zarar Verebilecek 7 Popüler Yiyecek - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

11 Aralık 2019 Çarşamba

Fazlasını Yediğinizde Böbreklerinize Zarar Verebilecek 7 Popüler Yiyecek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Fazlasını Yediğinizde Böbreklerinize Zarar Verebilecek 7 Popüler Yiyecek
Böbrekler vücudunuzda çok önemli bir rol oynar – idrar yoluyla atıkları uzaklaştırmak, hormon üretmek ve kanınızdaki toksinleri ve ekstra sıvıyı filtrelemekle yükümlüdürler. Bu nedenle böbreklerinize iyi bakmalı ve onları sağlıklı tutmaya çalışmalısınız. Ne yazık ki, bazı yiyecekler onlara zarar verebilir ve aşırı yerse normal işleyişini etkileyebilir.
Avokadolar popüler ve çeşitli besleyici nitelikleri nedeniyle övülmekle birlikte, çok fazla yemek, özellikle böbrek hastalığınız varsa, böbrekleriniz için tehlikeli olabilir. Bunun nedeni, bu meyvenin çok yüksek bir potasyum seviyesine sahip olmasıdır.
Vücudumuz bu mineral gerekir, ancak t çok potasyum OO kas kramp ve düzensiz kalp atışı gibi ciddi sorunlara neden olabilir, kandaki.
Çok fazla et yemek böbrek sorunlarına neden olabilir, çünkü hayvan proteinlerinin metabolize edilmesi çok zor olabilir, bu da atık ürünlerin giderilmesini böbrekler için bir yük haline getirir. Hayvansal proteinler yönünden zengin bir diyet de böbrek taşlarının gelişmesine yol açabilir . Et, böbrek taşlarının sık görülen nedenlerinden biri olan ürik asit üretimini uyaran yüksek miktarda pürine sahiptir.





Bunun yerine daha fazla sebze ve fındık yiyebilir ve vücudunuzun ihtiyacı olan proteinleri almaya devam edebilirsiniz. Sağlıklı bir diyet günde maksimum 2300 mg sodyum içermelidir (yaklaşık bir çay kaşığı tuz). Eğer yersen çok fazla tuz , böbrekleriniz, yüksek tansiyona neden olabilir istinat su başlayabilir böylece, sodyum fazlalığı ortadan kaldırmak için daha fazla çalışması gerekiyor.



Böbreklerinizi sağlıklı tutmak için , tuzluk karıştırıcıyı suistimal etmek yerine yiyeceklerinize baharatlar ve otlar ekleyebilirsiniz . Konserve çorbalar veya sebzeler, dondurulmuş pizzalar ve salata sosları gibi işlenmiş ve paketlenmiş yiyeceklerin tüketimini de genellikle fazla miktarda tuz içerdiğinden azaltabilirsiniz.
Böbrek sorunlarınız olduğundan şüpheleniyorsanız, sağlıklı kalmak için iyi beslenme ve doğru beslenme gereklidir. Bu da, muz gibi bazı yiyeceklerin tüketimini sınırlamak anlamına gelir , çünkü böbrekleri düzgün çalışmayanlar için zararlı olabilecek çok yüksek bir potasyum seviyesine sahiptirler.



Sağlıklı bir yetişkin , yiyeceklerden günlük 3.500-4.700 mg potasyum alımına sahip olmalı ve ortalama bir muz (150 g) halihazırda 537 mg içermektedir . Ancak böbrek hastalığınız varsa, vücudunuz fazlalığı filtreleyemediğinden, ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek potasyum alımı daha düşük olmalıdır.
Süt ürünleri vitamin ve besinler açısından zengin olmasına rağmen, çok fazla süt, yoğurt ve peynir yarardan çok zarar verebilir. Bu da böbreklerde stres yaratabilecek yiyeceklerde bulunan fosforun yüksek olması nedeniyle olabilir.
Ayrıca, böbrekleriniz tam olarak işlevsel değilse, ekstra fosforu kanınızdan çıkaramazlar ve bu zamanla ince ve zayıf kemiklere ve kırık riskinde artışa yol açabilir.



Tam buğday ekmeği sağlıklı ve besleyicidir, ancak büyük miktarlarda yenir ve özellikle böbrek sorunları olan kişilerce böbreklere daha fazla zarar verebilir. Bunun nedeni, bu ekmek tipine dahil olan yüksek miktarda fosfor ve potasyumdur. Bir dilim tam tahıllı ekmek , her biri sadece 25 mg olan bir dilim beyaz ekmeğe kıyasla 70 mg potasyum ve 57 mg fosfor içerir.
Portakal ve portakal suyu kalorileri düşük ve C vitamini bakımından zengin olsalar da, yüksek oranda potasyum içerirler . Bir orta portakal, 240 mg potasyum sağlar ve bir bardak portakal suyu, yaklaşık 470 mg içerebilir.



Bu sayılar göz önüne alındığında , özellikle tamamen işlevsel böbrekleriniz olmadığında , portakal ve portakal suyu tüketimi sınırlı olmalıdır. Aşırı potasyumları kandan çıkaramazlarsa, bu vücudunuz için çok tehlikeli olabilir.
Bu yiyeceklerden herhangi birini bol miktarda yediniz mi? Tüketiminizi sınırlamanız zor olur mu? Yorumlarınızdaki düşüncelerinizi bizimle paylaşın!
Kaynak : https://www.yemekev.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar