Ayağımın Bu 2 Noktasına Bastırdım Ne Ağrım Kaldı Ne de Yorgunluk - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

4 Ocak 2020 Cumartesi

Ayağımın Bu 2 Noktasına Bastırdım Ne Ağrım Kaldı Ne de Yorgunluk

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ayağımın Bu 2 Noktasına Bastırdım Ne Ağrım Kaldı Ne de Yorgunluk
Genellikle kadın ve yaşlıları rahatsız eden ayak ve bacak ağrıları, uzun süre ayakta kalmanın sonucu olarak kan akışının azalması sonucu meydana gelir.
Tüm gün ayakta kalmanız sonrası ayak ve bacaklarınızla meydana gelen bu ağrıları hafifletmek ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak etkili yollardan bahsedelim.
1.Ayaklarınızın iki noktasına aynı anda dokunun
Ayaklarınızda belirli noktalara dokunarak endorfinlerinizi serbest bırakıp ağrı, stres ve yorgunluğunuzu azaltabilirsiniz. Bunlardan bir tanesi yukarıda resimde de gösterildiği gibi ayak parmaklarınızın birinci ve ikinci kemiklerini arasında bulunur. Diğeri ise dördüncü ve beşinci parmaklar arasındadır. Parmaklarınızı bu iki bölge üzerine iki dakika boyunca bastırın. İşlem esnasında derin nefes alışınıza sakin bir şekilde devam edin.
2. Kalem kullanın
Yukarıda resimde de gördüğünüz gibi topuğunuzun ortasında bulunan noktaya 30 saniye ile 2 dakika arasında çok sert olmayacak derecede bastırın. İki ayağınıza da bu yöntemi uygulayın. Uygulama sonrası ayaklarınızda rahatlama hissedeceksiniz.





3. Virasana yoga pozisyonu
Virasana yukarıda resimde de görüldüğü üzere yoga da dizlrinizi bükerek yaptığınız bir harekettir. Bu yöntemi yemekten hemen sonra yapabilirsiniz.
Uygulama öncesi arkanıza yastık koyun ayaklar ayrı bacaklar birleşik şekilde oturun. Ellerinizi uyluklarınızın üzerine 2-4 dakika tutarak ayaklarınızı dinlendirin. Daha sonra bacaklarınızı öne doğru uzatarak dinlendirin.
Yaralanma olasılığınızı en aza indirmek için kalçalarınızın altına destek koyabilirsiniz. Travmalarınız varsa bu yöntemi uygulamayın.
4. Destek çorapları kullanın
Görüntü olarak sıradan çoraplardan çokta farklı olmayan atak destek çoraplardan faydalanabilirsiniz. Destek çoraplarının spor ve gündelik çeşitleri de mevcuttur. Bu yöntem sadece ayaklarınızı korumakla kalmaz aynı zamanda vücuttaki kan akışınızı düzenleyerek dinlenerek kendinizi daha iyi hissetmenizi de sağlar.
5. Kelebek pozisyonu alın
Yukarıda resimde gördüğünüz şekli alarak da rahatlatabilirsiniz. Bu yöntem uyluklarınızı açarak bacaklarınızın dinlenmesini sağlar aynı zamanda sindirim organlarınızı da uyarır.
Yöntemi uygulamak için bacaklarınızı duvara yaslayarak sırt üstü yatın. Ayak tabanlarınızı birleştirerek yavaşça kalçalarınızın doğru getirin. Bu şekilde 3-5 dakika arasında kalın.
6. Günlük tuz alımınızı azaltın



Uzmanlar günde 1 kaşıktan (2300mg) fazla tuz tüketmeyi tavsiye etmiyorlar. Fazla tuz tüketimi ayak ve bacaklarınızla şişlik ve ağrıya neden olmaktadır. Bu uygulamayı 1 ay denedikten sonra farkı gözlerinizle göreceksiniz.
7. Yeterli miktarda demir içerikli besin tüketin
Demir eksikliği vücutta karıncalanma, kaşıntı, yanma ve bacaklarda ağrılı kramplara neden olur. Huzursuz bacak sendromu denilen rahatsızlığı da duymuşsunuzdur. Ispanak, brokoli, fasülye, kahverengi pirinç ve kuru meyvelerin demir içeriği yüksektir.
8.Ağrı kesici bantlar kullanmak
Ayak ve topuk ağrılarınız, burkulma ve çirümelere karşı ayaklarınız için ağrı kesici yamalar kullanabilirsiniz. 6 saate kadar etkili olabilen bu yamaları gün içinde kullanabileceğiniz gibi gece yatarken de kullanabilirsiniz.
9. Perküsyon hareketini uygulamak
Kendi kendinize hafif basınç uygulayarak yaptığınız bacak masajları bacaklardaki ağrıyı hafifletecek ve sizi rahatlatacaktır. Basit perküsyon hareketi için;
Elinizin sert kısmını kullanarak ayak bileğinizden yukarıya doğru bacak kaslarınıza hafifçe vurun.
Bacağınızı hareket ettirerek bu işlemi tekrar uygulayın özellikle kasılan bölgelerinize odaklanın.
Aynı hareketleri diğer bacağınızda da uygulayabilirsiniz.
Sizin de uyguladığınız ve işe yarayan fikirleriniz varsa yorum kısmına yazabilirsiniz.
Kaynak : https://sifalitarifler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar