Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir? - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

9 Şubat 2020 Pazar

Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?
Bulaşık makinesi temizliği mutfakta yapılacak temizlik sırasının en üstünde yer almalıdır. En çok kullandığınız cihazı sirke ile sterilize edebilirsiniz.
Küf ve bakterilerin önlemesini engellemek ve bulaşıklarınızdan kötü kokuları almaktan kurtulmak için bulaşık makinelerinin temiz tutulması gerekir.
Bulaşık Makinesi Temizliği
Evet, bulaşık makinemiz hayatımıza girdiğinden beri bize zaman kazandıran mükemmel bir icat öyle değil mi? Onun bulaşıklarımızı temizlerken kendi kendisini de temizlediğini düşünüyor olabiliriz. Ancak bir süre sonra makine içerisinde ki yemek artıklarını görmemiz, bulaşıkların eskisi gibi makineden temiz çıkmaması ve kötü kokuları almamız onun da temizliğe ihtiyaç duyduğunu göstermektedir.
Zamanla bulaşık makinelerinde görülen yağ, temizlik maddesi kalıntıları ve yiyecek artıkları sadece mikropların üremesi için bir zemin hazırlamaz aynı zamanda makinenin verimsiz çalışmasını da sağlar. Bu sebepten bulaşık makinemizi de temizlemeliyiz.
Bulaşık makinesi temizliği için aslında biraz çamaşır makinesinin temizliğine benzer bir yöntem uygulayarak sirke ve karbonat gibi evde bulunan basit temizleyicileri kullanacağız.
Bulaşık Makinesi Neden Temiz Yıkamaz





Bulaşık makinesi bulaşıklarınızı temizlerken deterjan kullanarak su kanalları yardımıyla sıcak suyun temizlik işlemini gerçekleştirmesini sağlar.
Eğer makineniz bulaşıklarınızı temiz yıkamıyor ise:
Suyun akışını sağlayan kanallar tıkanmıştır.
Bölgenizdeki suların kireç oranı fazla olduğu için makineniz kireçlenmiştir.
Makinenizin filtreleri yağlanmıştır.
Makineniz genel olarak kirlenmiştir. Çıkarılabilir bölgeleri ve bulaşık makinesi temizliği adımlarını uygulamanız gerekmektedir.
Bulaşık makinesine koyduğunuz bulaşıkların temiz olmadığını görüyor ve düşünüyorsanız. Aklınıza gelecek ilk sorunlar bunlar olmalıdır. Bu sorunları gidermenin yolu ise bulaşık makinesi nasıl temizlenir? sorusuna vereceğimiz cevaplarda yatıyor.
Bulaşık Makinesi Nasıl Temizlenir?
Bulaşık makinesi temizliği için atmamız gereken 4 adım vardır. Makinemizin paslanmaz çelik kısımlarını ve kireçlenmesini temizlemek, makine filtrelerini temizlemek, makinenin içerisinde üremiş olabilecek bakterileri öldürmek ve makine su fıskiyeleri ve tahliye kısmını temizlemektir.
Makinenizin temizliği açısından her çalıştırmadan sonra raflarda ve atık tahliye borusunda yiyecek kalıntıları bulunup bulunmadığını kontrol edin. Eğer tabaklarınızda çok büyük yemek artıkları varsa bunları çöpe dökerek makinenizi çalıştırmanın daha sağlıklı olduğunu unutmayın.
Makinenin genel temizliğini yaparken aynı zamanda en alt rafı çıkararak tuz eklediğimiz bölümde yiyecek atıklarının bulunup bulunmadığını kontrol etmeli ve içerideki suyu tahliye ederek o bölgeyi bir fırça yardımıyla temizlemeliyiz.
Bulaşık Makinesi: Pervane Temizliği
Bulaşık makinenizin içini suyla dolduran ve malzemelerinizin yıkanmasını sağlayan pervaneler zamanla kireçlenebilir ve tıkanabilir. Bu durum ise bulaşıklarınızın tam anlamıyla temizlenmesini engellediği gibi makinenizin çalışma performansınıda düşürür.
Bulaşık makinesinin pervanelerini temizleme yöntemi:
Bulaşık makinesi temizliği için uygulayacağımız kireç giderme yöntemi pervaneyi kireçten arındıracaktır.
Bunun haricinde ise suyun gelmesini sağlayan deliklerde tıkanıklık olup olmadığını anlamak ve gidermek için bir tel ya da kürdan yardımıyla bu noktaları temizlememiz gerekiyor.
Bulaşık Makinesi Temizliği Nasıl Yapılır?
Bulaşık makinenizi temizlemek için ihtiyacınız olan tek şey bir bardak sirke ve bir miktar karbonattır. Bulaşık makinesi temizliği için pervane ve atık kontrolü yapıldıktan sonra şu adımlarla temizliği sağlayabilirsiniz.
Bulaşık makinenizin fişini çekin ve çıkarılabilir parçaları çıkararak lavaboda temizleyin.
Bulaşık makinenizin dış kısmını güzel kokulu bir madde ile temizleyebilir ya da doğal ev temizliği ürünleri kullanabilirsiniz.
Bir üst başlıkta anlattığımız gibi makinenin filtresini ve tahliye kısmını temizleyin.
Makine pervanelerini de temizledikten sonra bütün parçaları tekrar yerlerine yerleştirin.
Makinenizin deterjan bölümüne bir miktar karbonat boşalttıktan sonra bir bardağı sağlam bir yere yerleştirerek içerisine beyaz sirke ya da elma sirkesi doldurup makinenizi en yüksek ayarda çalıştırın.
Makinenin zamanlamasının bitmesine gerek yok genelde bu ayarda çalıştırılan makine temizliği bitirmek için 2.30 saat gibi bir zaman harcar siz makinenizi 10 – 12 dakika sonra durdurabilirsiniz.
Bu işlemi makinenizi kullanma sıklığınıza göre ayda bir defa tekrarlayın.
Bulaşık Makinem Kötü Kokuyor
Eğer bulaşık makinesi temizliği işlemini uzun süre yapmadıysanız ve bulaşık makinesi temizliği için ilk adımı yeni attıysanız yukarıda belirtilen işlem makinenizdeki kötü kokuları alamayabilir.
Bu yöntemi devamlı ve uzun süre kullanırsanız makinenizin kokmasına izin vermezsiniz. Fakat dediğim gibi ilk defa kullanıyorsanız bulaşık makinesini sirke ile çalıştırmaya başlamadan önce içerisine bir kaç tane limon ya da portakal kabuğu bırakabilirsiniz.
Makinenizin kötü kokmasını engellemek istiyorsanız bulaşıkları yıkadıktan sonra makinenizi bir süre açık tutmanız faydalı olacaktır.
Bulaşık makinesi temizliği yapmak bulaşıklarınızı daha temiz yapacağı gibi sağlığınız içinde önemlidir.
Kaynak: https://www.kadinhalleri.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar