Uzun Süre Çektiğim Kabızlıktan Kurtuldun - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

20 Şubat 2020 Perşembe

Uzun Süre Çektiğim Kabızlıktan Kurtuldun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Uzun Süre Çektiğim Kabızlıktan Kurtuldun
Kabızlık hemen hemen her insanın belirli dönemlerde karşılaştığı ve nedeni tam olarak bilinemeyen bir rahatsızlıktır. Kabız olduğu dönemde kişinin günlük rutini etkilendiği için oldukça zorlayıcı olabilir.
Eğer siz de kabızlığı sonlandırmanın hızlı ve kolay yollarını arıyorsanız en etkili 6 yolu sizinle paylaşıyoruz.
İşte o yöntemler!
1. Ballı-limonlu çay
İçmek için hazırladığınız çayın içerisine bal ve limon ekleyip güzelce karıştırın. Balın yumuşatıcı etkisi ve ayrıca limonun neden olduğu çayın acılığı azaltmaya yardımcı olur. Limon, sindirim sistemi için doğal bir uyarıcı görevi görür ve toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.





2. Bol su için
Erkeklerin günde 3,7 L, kadınların ise 2,7 L su içmesi gerekmektedir.
Zira sert, kuru dışkı kabızlığın en yaygın nedenidir. Yeterince su içildiği takdirde vücudu uygun şekilde sulandırır ve dışkının geçmesini kolaylaştırır. Su ve meyve suları kabızlıkla mücadele için en iyisidir. Armut ve elma suları hafif doğal müshildir.
Kafeinli içeceklerden ve sodalardan diüretik oldukları için kaçının.
3. Lifli yiyecekler tüketin
Lifli yiyecekler doğal müshil görevi görür. Dışkının daha fazla su tutmasına yardımcı olur. Dışkının serbestçe atılmasını sağlamak için günlük diyetinize en az 20-35 gram lif dahil etmelisiniz. Lif bakımından zengin yiyecek kaynakları arasında brüksel lahanası, elma, incir, kepekli tahıl ve siyah fasulye bulunur.



Kabak, susam, ayçiçeği veya keten tohumu gibi tohumlar ve kuru yemişler de iyi lif kaynaklarıdır. DİKKAT! Kanama bozuklukları, bağırsak tıkanıklıkları veya yüksek tansiyon varsa, keten tohumu yemeyin. Hamile ve emziren anneler de bundan kaçınmalıdır.
4. Kuru erik tüketin
Lif bakımından zengin olan kuru erik, aynı zamanda kabızlığı doğal olarak gideren bir dışkı gevşetici şeker olan sorbitol içerir. 100 gram kuru erik 14.7 gram sorbitol içerir. Bununla birlikte, birçok insan gibi, eğer kuru eriğin tadını sevmiyorsanız, bir bardak suyunu tüketebilirsiniz. Meyve suyu meyveden daha az lif içermesine rağmen, yine de işe yarar.
Kuru eriğin etki göstermeye başlamasının biraz zaman aldığını unutmayın, bu yüzden bir veya 2 saat boyunca sakinleşin. Lütfen denize girmeyin!



5. Hacim arttırıcı besinler tüketin
Keten tohumu, çemen ve pisilyum gibi bitkilerin müshil etkisi vardır ve dışkıyı yumuşatır. Kabızlık çekiyorsanız, bu bitkileri tüketin ve bol su için. Ayrıca, bu takviyelerin mevcut çayları vardır, onları da deneyebilirsiniz.
6. Yemeklerinizin yanında yoğurt tüketin fakat diğer tüm süt ürünlerinden uzak durun
Kabızlık çekiyorsanız, süt ürünlerinden uzak durmanız tavsiye edilse de, yoğurt istisnadır. Yoğurt, bifidobacterium longum veya bifidobacterium animalis gibi probiyotikler içerir; bu probiyotikler dışkıda daha sık ve daha az ağrılı geçişlerde yardımcı olmuştur.
Kaynak: https://bilgecafe.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar