Çiçekleri Sularken, Suyun İçine 1 Aspirin Eritin Çiçeğiniz Gözle Görülür Değişiyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

13 Mart 2020 Cuma

Çiçekleri Sularken, Suyun İçine 1 Aspirin Eritin Çiçeğiniz Gözle Görülür Değişiyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çiçekleri Sularken, Suyun İçine 1 Aspirin Eritin Çiçeğiniz Gözle Görülür Değişiyor
Aspirin bir sızı kesici olarak bilinse de, sıhhatli nebatlar ve çiçekler yetiştirmek için de kullanılabilir. Aspirinin nebatlara verimleri bilimsel olarak ispatlanmış reellerden oluşur. Bu sebeple çiçek ve nebat bakımında aspirin kullanımı oldukça yaygındır. Bu yazıda aspirinin bahçe ve konutlarınızda yetiştirdiğiniz çiçek ve nebatlara yararlarının yanında, çiçek ve nebat bakımında aspirini nasıl kullanacağınıza dair bilgileri bir araya getirdik.
Aspirinin Nebat ve Çiçeklere Verimleri
1. Aspirin nebatların büyümesini süratlendirir ve yararlılığını artırır
Bir üniversitede yapılan çalışmada, 4 adet ezilmiş aspirin ve 15 litre su kapsayan bir çözelti hazırlandı ve sezon süresince her üç haftada bir bahçedeki sebzeler üzerine püskürtüldü. Sezon sonunda, aspirinli su verilen nebatların değişik nebatlara göre daha süratli geliştiği ve daha yararlı oldukları keşfedildi.





Aspirin, salisilik asit olarak öğrenilen etkin bir madde kapsar. Bu madde söğüt kabuğundan elde edilmektedir. Salisilik asit, nebatlardaki bağışıklık sistemini geliştirir. Bağışıklık sistemi büyüyen nebatlar, sihrime süratini yavaşlatan hasarlı haşereler, mantar yaradılışı ve mikrobiyal hamlelerle daha basit çaba eder.
2. Aspirin nebatlardaki mantar hastalıklarını önler
Vertisilyum ve Fusaryum toprakta geniş çapta dağılabilen yaygın mantar hastalıklarıdır ve tüm mahsulü birkaç gün içinde yok edebilirler. Yapılan bir araştırmaya göre, aspirin sprey kullanımı, nebat üzerindeki mantarın dağılmasını ehemmiyetli miktarda azaltabilir.



Nebatlar, özellikle stresli olduklarında natürel olarak az ölçüde salisilik asit üretirler. Salisilik asit, nebatları mikrobiyal hamleye, kuraklığa ve hatta haşere hücumuna karşı gözeten sistematik olarak kazanılmış bir mukavemet oluşturur. Aspirinin içinde salisilik asit olduğu için, bir aspirin çözeltisi nebatlara püskürtüldüğünde nebatlardaki salisilik asit ölçüyü çoğalır ve nebatları gözeten bağışıklık sistemini güçlendirir.
3. Aspirin nebat ve çiçeklerin dayanıklılığını artırır
Dalından kesilmiş çiçeklerin uzun zaman taze kalması nasıl sağlayabileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Vazo suyuna aspirin ilave ederek bunu yapabilirsiniz. Bir aspirin tabletini ezin, su için eritin ve karışımı vazo suyuna ekleyin.



Dalından kesilmiş çiçeklerin solmasına neden olan kendi ürettikleri etilen maddesidir. Salisilik asit etilen yapımını eksiltmektedir. Etilen yapımı eksildiğinde çiçeğin solması gecikir ve daha uzun zaman taze kalması sağlanır.
4. Çelikleme usulüyle köklendirme galibiyetini artırır
Çelikleme usulü nebatı dalından keserek köklendirmedir. Aspirinin içindeki salisilik asit, çelikleme usulündeki zafer oranını artırır. Bir bardak damıtılmış suyun içinde bir aspirin tableti eritin ve köklendirme suyunun içine karıştırın. Nebatı dikimden evvel bir kaç saat süresince bu suyun içinde tutun.
Kaynak: drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar