Çorapsız ayakkabı giymenin sonucu, Annesi şimdi herkesi uyarıyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

25 Mart 2020 Çarşamba

Çorapsız ayakkabı giymenin sonucu, Annesi şimdi herkesi uyarıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çorapsız ayakkabı giymenin sonucu, Annesi şimdi herkesi uyarıyor
2019 yılında Odie Thomas ve 4 yaşındaki kızı Sienna ile ayakkabı alışverişine çıktıklarında eğlenceli bir gün geçiriyorlardı. Ancak anne Jodie hayatının şoku ile karşılaşmak üzereydi.
İngiltere Güney Galler’de yaşayan Jodie, kızı ile birlikte alışverişe çıktı, ancak ertesi gün 4 yaşındaki kızı Sienna hastalandı ve ağlamaya başladı.
Sienna’nın yüksek ateşi vardı üstelik titriyordu.Annesi Jodie onu hastaneye götürdü. Doktorlar Jodie’ye tahmin edemeyeceği teşhis sonucu hakkında bilgi verecekti.
Kızı, vücuduna ayağından giren ciddi bir bakteriyel enfeksiyon geçiriyordu.Sepsis vücudunu enfekte etmişti ve yayılıyordu. Annes, Jodie Su’a verdiği röportajda “Onu doğrudan hastaneye götürdüm, sayılıyor ve titriyordu – küçük kızımı bu şekilde görmek korkunçtu,” dedi.“Bunun sepsis olduğunu ve ameliyat etmek zorunda kalacaklarını söylediler.”



Doktorlar ayağından ameliyat etmek zorunda kalacaklarını söyledi. Jodie neden kaynaklandığını sorduğunda, muhtemelen yeni aldıkları ayakkabıdan kaynaklabileceğini belirttiler.Jodie, normalde ayakkabı almak için çıktıklarında çorap giydiğini, ancak bugün çok sıcak olduğu için Sienna’nın çorap giymeyerek ve sandalet ile gittiğini söyledi.
Sepsis Sienna’nın ayağına açık bir yaradan girmişti. Doktorlar Sienna’ya antibiyotik vererek enfeksiyonun ayak ve bacağından daha fazla yayılmadan kurtarmak istedi.Jodie Facebook sayfasında



“ Lütfen tüm ebeveynler yeni ayakkabı denerken çocuklarınıza çorap giydirin” diye yazdı. “Önlem almadığım için kendimi suçlu hissedidiyorum. Kimin ayağından bulaştığını bilmiyoruz fakat bu olay vücudun her tarafına yayılan enfeksiyondan kaynaklanmaktadır ” Sienna, gözlem altında beş gün hastanede kaldı.Doktorlar Sienna’nın hayatını tehdit eden enfeksiyonun yayılmasını önlemek için çok çalıştı.Birleşik Krallık’taki Sepsis Trust Genel Müdürü Dr. Ron Daniels “Bu korkutucu dava bize sepsisin gelişigüzel bir şekilde saldırdığını ve istediği zaman herkesi etkileyebileceğini gösteriyor”



“Enfeksiyon belirtileri olduğunda, kamu mensuplarının acilen tıbbi yardım almaları ve kendilerine şu soruyu sormaları çok önemlidir:“ Sepsis olabilir mi? ” dedi. Neyse ki Sienna iyileşti, ancak belirli aralıklarla kontrolleri için muayene olması gerekiyor. Jodie, hava ne kadar sıcak olsada ayakkabı alışverişi yaparken yanlarında her zaman bir çift çorap bulundurması gerektiğini konusunda başkalarını uyarıyor.
Kaynak: www.yenidenhaberler.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar