Kış aylarında ayva kabuğu ile şifa bulun - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Mart 2020 Cumartesi

Kış aylarında ayva kabuğu ile şifa bulun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kış aylarında ayva kabuğu ile şifa bulun
Daha Öncekiler ne kadar ayva bol olursa, kışın o kadar sert geçeceğini söylerlerdi. Sert geçen kış günlerinde hastalanmamamız içinse yeniden baş vuracağımız gıda ayva ve ayva kabuğu olacak.
Ayva kabuğundan çekirdeğine kadar bütün bir şifa ambarı. Kabuğu kalp çarpıntısına iyi gelen ayvanın göz sıhhati, sindirim, akciğer, mide ve bağışıklık sistemi üzerinde pozitif tesiri var.
Ayva Kabukları İle Kış Çayı:
Ayva kabuklarından; bronşit, zatürre, grip gibi hastalıklardan korunmak için çay hazırlamak olasıdır. Hem oldukça lezzetli olan hem broşları gevşeten bu çay, vücuda enerji de verecektir.
Malzemeler
Ayva Kabukları
10 gram Ihlamur
4-5 adet kuşburnu
1 adet çubuk tarçın



Hazırlanışı
Demliğin içine tüm malzemeler koyulur ve demlik su ile doldurularak 20 dakika kaynatılır. Hazırlanan bu çaydan, her gün sıcak olarak 2-3 bardak içmek gerekir. Tatlandırmak emeli ile bir çay kaşığı bal ile kullanmak olasıdır. Özellikle öksürüğü kesmekte, oldukça işe yarayan bu çay, soğuk kış aylarında en büyük dayanağınız olacaktır.
Ayrıca yalnızca ayva yaprağı kaynatılıp içilirse ishali keser. Sıcaklığı ve ishali keser. Hazımsızlığı giderir, mideyi ve bağırsağı güçlendirir, ince bağırsak irinini giderir. Bedenin büyümesine destek eder. Ayva damar sertliğine, karaciğer üşengeçliğine iyi kazanç, tansiyonu düşürür, safrayı kumpasa sokar.



Yapraklarının çayı kalp sızılarına iyi gelmekte, uysallaştırıcı özelliği bulunmaktadır. Meyvesinden yapılan reçel, sindirim sistemi rahatsızlıklarında rehabilitasyon edici olarak vazife üstlenmektedir. Cinsel isteği artırır.
ÖKSÜRÜĞÜ GEÇİRMEK İÇİN AYVA BİREBİR..
Tereyağında pişirilen ayva; soluk yolu hastalıklarına, müzmin öksürüğe, bronşite ve verem hastalığına iyi gelmektedir. Ayva çiçeği bal ile macun yapılıp yutulursa, baş sızısını keser. Ayvayı kaynatarak suyunu çıkarabilir, hem suyunu içerek hem de ayvaları yiyebilirsiniz. Bu öksürüğü süratle keser, bronşlarınızı açar.
Ayva çiçeği kaynatılıp içilirse, kalp çarpıntısını keser, kalbi güçlendirir, annenin sütünü artırır.
Ayva kokusu kalp ve dimağı güçlendirir. Ayva hoşafı yaşlıların ayaklarının tutukluk yapmasını giderir. Ayva varise karşı iyidir, bitkinliği, yorgunluğu giderir.
Ayva hoşafı, ağız yaraları ve akciğer tüberkülozuna iyi kazanç. Gece yatarken ağızdan salya gelmesini önler.



Ayva yaprağı kaynatılır, suyu ile gargara yapılır, pişmiş yaprakları ile de lapa yapılıp boğaza konursa boğaz sızısını ve şişliğini giderir.
Ayva kabuğu veya ayva çekirdeği kaynatılıp içilirse, idrar yolu cerahatlerine iyi kazanç. Ayrıca iştah açar, böbrek ve idrar torbası cerahatlerini iyileştirir. Ayva suyu, bedeni terletmek için çok tesirlidir. Ayva suyu, kuruntu ve vesveseye iyi kazanç.
Burun kanamasını önlemek için buruna ayva suyu çekilir. Ayvanın üzerindeki tüyler, kanayan yere konursa kanamayı durdurur.
Göz enfeksiyonlarına karşı, ayva yaprağı kaynatılıp, soğuyan suyu ile günde birkaç defa yıkanır.



Ayva suyu, fazla adet kanamasını önler, bağırsak kanamalarını keser, dizanteriye karşı çok bereketlidir. Doğumu basitleştirmek için ayva suyu ve ayva çekirdeği kaynatılıp içilmelidir. Beyaz akıntıya karşı ayva yaprağı kaynatılıp aç karnına içilmeli ve haricen yıkanılmalıdır.
Ağız içi yaraları ve boğaz cerahatleri için, kurutulmuş ayvanın suda bekletilmesi ile elde edilen şurup gargara olarak kullanılırsa şifa verir.
Ayva, böbrek zafiyetine, mide zafiyetine, karaciğer zafiyetine, mide bulantısına, mide ülserine, deniz yakalamasına, mide hafiflemesi ve mide düşmesine, çok bereketlidir.
Sevdiklerinizinde yararlanması, şifa bulması için sevip, paylaşmayıda anımsayalım.
Kaynak : drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar