Keçiboynuzunu Yoğurtla Karıştırıp Yiyin - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

14 Mart 2020 Cumartesi

Keçiboynuzunu Yoğurtla Karıştırıp Yiyin

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Keçiboynuzunu Yoğurtla Karıştırıp Yiyin
İçerdiği besin bedelleri açısından oldukça zengin bir yiyecek olan keçiboynuzunun yoğurtla karıştığında verimlerine inanamayacaksınız. Keçiboynuzunun bereketleri arasında kemikleri güçlendirmesi ilk sıralarda yer alırken yoğurtla birlikte yenen keçiboynuzu ise bütün bir şifa bombası oluyor. Keçiboynuzunun çekirdeği de öğütülerek yenebiliyor. Pekmezi de yapılan keçiboynuzunun vücudumuza bereketleri neler? Keçiboynuzu kolesterole iyi gelen besinlerden mi? gibi sorularınızın cevabını vereceğiz.
İnsan vücudunun lüzum dinlediği çok şeyi içermesi ile ilgi  bereketlerini Geleneksel Tıp mevzusunda uzman Dr. Muammer Yıldız sizler için derledi, işte o maddeler…
KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR
Keçiboynuzunun faydaları arasında kemikleri güçlendirmesi ilk sıralarda yer alıyor. Kadınlarda ileri yaşlarda görülen kemik erimesini önleyen keçiboynuzu içerdiği yoğun kalsiyum içeriği ile de çocuklarda kemikleri güçlendirici bir tesire sahip.



ÖKSÜRÜĞE İYİ GELİYOR
Balgam söktürücü özelliği ile dikkatleri üzerine sürükleyen keçiboynuzunu süt ile birlikte yiyerek öksürük sorunundan kısa sürede kurtulabilirsiniz.
KABIZLIĞI ÖNLER
Keçiboynuzunun içeriğinde yer alan posa kabızlığı önlemesinin yanı sıra sindirim sistemini düzenleyici tesiri ile de dikkat sürüklüyor.
KAN KOLESTEROLÜNÜ HAKİMİYET EDİYOR
Yapılana araştırmalara göre kan kolesterolünü dengeleyici bir tesire sahip olan keçiboynuzu 2 ay müddetince süt, su ve yoğurt ile birlikte yenildiğinde kan kolesterol bedellerini klasiğe indiriyor.
AKCİĞERLERİ ARINIYOR
Özellikle sigara içenler için oldukça tesirli bir besin olan keçiboynuzu sigaranın verdiği hasarı arınıyor.
Akciğerleri güçlendiren keçiboynuzu özütünü her sabah aç karnına yoğurtla karıştırıp harcayabilirsiniz.
Diş ile kırılması efor olan keçiboynuzu çekirdekleri bu özelliği sayesinde dünyanın en sert çekirdeği seçilmiştir. Bir değişik özelliği ise tüm keçiboynuzu çekirdeklerinin sertlikleri ve ağırlıkları aynıdır.



Bu nedenden ziynet eşyalarında kullanılır. Ancak toz hale getirilerek de harcanır. Eskiki çağlardan beri öğütülüp nebatsal rehabilitasyonlarda kullanılan keçiboynuzu çekirdeğinin insan sağlığına faydaları saymakla bitmiyor.
PEKİ KEÇİBOYNUZU ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?
– Kalsiyum diş ve kemik sağlığı için oldukça önemli bir maddedir. Kalsiyum herkesin bildiği gibi sütte oldukça fazla miktarda bulunur. Ancak keçiboynuzu çekirdeği süte oranla 3 kat daha fazla kalsiyum içerir. Günlük vücudun gereksinimi olan kalsiyum oranının da yüzde 70’ini karşılar.
– İçerdiği yüksek miktarda fosfor sayesinde vücudun mukavemetini artırarak bağışıklığı güçlendirir. Tüm hastalıklara karşı vücutta kalkan oluşturan keçi boynuzunu uzmanlar özellikle gelişim çağındaki çocukların ve hamilelerin yemesi gerektiğini vurguluyor.
– Çinko minerali bakımından zengin olan keçiboynuzu çekirdeğinin öğütülerek elde edilen tozundan bir kaşığını bir su kadehi sıcak suya koyup içildiğinde vücuttaki hormonları kumpaslar.



– Astım ve soluk darlığı yaşayan kişilerinde tabii ilaç olarak harcanabilir. Yüksek miktarda antioksidan özelliği olan bu yiyecek boğazdaki enfeksiyonlu virüsleri pakler ve akciğerleri rahatlatarak boğazdaki cerahati irini balgam olarak atar.
– Asap hücrelerinin deforme olmasını önleyerek yorgunluğa ve strese iyi kazanç. Özellikle keçiboynuzu çekirdeğinden yapılan kahve gün içerisinde yaşanan halsizliği giderir.
– Teknolojik aletlerle vücuda giren ışınımı, gıdalar ile bedene giren ağır metal maddeleri ve zirai atık ilaçların neden olduğu zararlı maddeleri kısa sürede vücuttan atar.
Kaynak : drsaglik.net
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar