Soğuk Algınlığı İçin 5 Dakikada Evde Doğal İlaç - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

21 Mart 2020 Cumartesi

Soğuk Algınlığı İçin 5 Dakikada Evde Doğal İlaç

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Soğuk Algınlığı İçin 5 Dakikada Evde Doğal İlaç
Öksürük, halsizlik, boğaz ağrısı… Yazdan kışa geçiş döneminde sıkça görülen şikayetlerden. Ancak yaşadıklarınızı evde 5 dakikada hazırlayacağınız bu doğal ilaç ile geçirebilirsiniz! Beslenme ve Diyet Uzmanı Nafikar Başkan tarifi verdi
Diyetisyen Nafikar Başkan zerdeçal, tarçın, zencefil ve keçiboynuzu pekmezinden oluşan macun şeklindeki doğal ilacın kavanoz içinde, 1 hafta buzdolabında muhafaza edilebileceğini, öksürüğün şiddetine göre günde 1 ya da 2 tatlı kaşığı alınabileceğini söyledi.
Doğal ilacın içinde yer alan keçiboynuzu pekmezinin balgam söktürücü özelliği olduğunu vurgulayan





Başkan,Keçiboynuzu pekmezinin bağışıklığı güçlendirip akciğerleri temizleme özelliği var. Aynı zamanda iyi bir antiseptiktir,iltihap söktürücü özelliği vardır. Keçiboynuzu pekmezi eklem ağrılarına da iyi gelir.Astım, bronşit, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucu özelliğinden dolayı değerli bir besindir dedi.Başkan,antioksidan özelliği dolayısıyla kansere karşı koruyucu özelliği olan keçiboynuzu pekmezinin vücuttaki serbest radikallerle savaşarak toksinlerden arınmayı sağladığını belirtti.
Zerdeçal iyi bir antioksidan:Zerdeçalın iyi bir antioksidan olduğunu kaydeden Nafikar Başkan, “Zerdeçal vücut direncini artırır. LDL kolesterolü düşürücü özelliği de vardır. Sindirim sisteminde etkilidir. Bağırsakların çalışmasına yardımı olur. Öksürüğe karşı iyi gelir. Bu özelliklerinden dolayı zerdeçal da mevsim geçişlerinde mutlaka kullanılmalıdır” diye konuştu.Zencefilin ise mide bulantıları ile midede gaz sorununa iyi geldiğini anlatan Başkan, “Kusmalara karşı da iyidir. Mide ülseri ve gastriti olan bireyler zencefili kullanabilir. Ayrıca iyi bir antioksidandır. Vücudun direncini artırıp soğuk algınlığı gibi mevsimsel hastalıklara iyi gelir. Solunum yollarını açıcı özelliği vardır” ifadelerini kullandı.



Tarçın enfeksiyona karşı koruyor:Tarçının iyi bir kalsiyum kaynağı olduğunu belirten Başkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Kemik sağlığını geliştirmede ve korumada tarçın çok önemlidir. Bununla birlikte tarçın antioksidan özelliğinden dolayı virüs, bakteri, mantar gibi enfeksiyonlara karşı vücudu korur.”
İçerisinde neler var?Yaklaşık 5 dakikada hazırlanan ve içinde 4 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezi, 1 yemek kaşığı zerdeçal, taze zencefil rendesi ve 1 yemek kaşığı tarçın bulunan karışımın kıvamının koyu olduğunu belirten diyetisyen Başkan, “Bu karışım macun kıvamına getirildikten sonra bir kavanoza konulup 1 hafta buzdolabında saklanabilir. Günde ihtiyaca göre 1 ya da 2 tatlı kaşığı alınabilir” dedi.
Kaynak : http://www.ajansgunleri.com/
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar