Uzun Zamandır Toz Almıyorum, Sayesinde Evim Artık Tozlanmıyor - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

2 Mart 2020 Pazartesi

Uzun Zamandır Toz Almıyorum, Sayesinde Evim Artık Tozlanmıyor

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Uzun Zamandır Toz Almıyorum, Sayesinde Evim Artık Tozlanmıyor
Evde mobilyalarınız koyu renkli ise vay halinize. Silip tozunu aldığınız yerler bir bakmışsınız 1 saat sonra yeniden tozlanmış. Sonsuz bir savaş olan ev temizliği size artık size eziyet gibi gelir.
Tamamen tozsuz yaşamak mümkün olmasa da bu miktarı en aza indirmek elimizde. Bu yazımızda size evinizde uygulayacağınız 5 kolay yol ile tozlardan kurtulmanızı sağlayacak yöntemler sunacağız.
1. Paspas kullanmak
Evinizin bütün giriş ve çıkışlarına paspas koyarak tozları evinize girmesini engellemiş olursunuz. Arka kapılarınız ve balkonlarda dahildir. Arada bu paspaslarınızı yıkamanız gerektiğini de unutmayalım. Hatırlayanlar varsa eskiden evlerimizde bırakın giriş çıkışları her odanın girişinde paspas bulunurdu. Demek ki büyüklerimizin bildiği bir şey varmış.
2. Evcil hayvan besliyorsanız düzenli olarak temizleyin.





Evinizde kedi ve köpek besliyorsanız özellikle kedi ve köpekler evde pencere pervazlarında gezinmeyi çok severler. Evinizin zemini ve pencere pervazlarınız sık sık kirlenir. Kedi ve köpeklerinizin tüylerini tarayarak fazla tüylerden kurtulmalısınız.
3. Pencere ve kapılarınızı açık tutmamaya çalışın
Evin zaman zaman sıcak olması yada havalandırmak için açtığımız kapı ve pencerelerinden azımsanmayacak derecede toz ve kir içeriye girer. Havalandırmak için arada kapı ve pencerelerinizi açmanız gerekebilir ancak kapattığınızda tamamen kapandığından emin olun. Tam kapanmayan kapı ve pencereler evinizdeki tozun kaynağı olabilir.
4. Temizlik yaparken tozu aşağıdan yukarıya doğru alın



Yüksek yerlerin temizliğini yaparken yukarıdan aşağıya doğru toz aldığınızda tozların zemine düşmesine neden olursunuz. Bunu engellemek için toz alma esnasında aşağıdan yukarıya doğru silme işlemini gerçekleştirin. Tüm yüzeyler için ıslak bez kullanmakta doğru olmayabilir. Ahşap zeminler zamanla şekil değiştirebilir.
5. Temizlik esnasında doğru materyaller kullanın
Evde bulunan elektrikli süpürgenizi büyük toz birikintilerini toplamak için kullanırken, düz yüzeylerin için mikrofiber bezler kullanabilirsiniz. Mikrofiber bezler tozu taşımanızı engelleyerek içerisinde hapseder. Ulaşılması zor yüksek yerler içinde şönil bir bez kullanabilirsiniz.
Kaynak : https://kadinlakolay.com
Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar