Porsiyonluk Yumuşacık Pastacıklar - Pratik Tarifim

Column Left

Sponsorlu Bağlantılar

Takip Et

24 Kasım 2020 Salı

Porsiyonluk Yumuşacık Pastacıklar

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Porsiyonluk Yumuşacık Pastacıklar

@yildizlarsofrasi

Pişmeyen en kolayından kreması ve pratik pandispanyası ile nefis bir ikramlık. Resmi kaydırırsanız videosunu izleyebilirsiniz.

PORSİYONLUK ÇİKOLATALI PASTA

KREMASI İÇİN

1 kutu krema

2 paket 80 gramlık bitter çikolata

1 paket kremşanti

1 çay bardağı soğuk süt

Krema kaynatılmadan ısıtılır çikolatalar bölünerek içine eklenir. Eriyinceye kadar karıştırılır. Karışım soğuyunca buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Akşamdan da yapabilirsiniz.







Sos buzdolabından çıkarılıp, mikserle beş dakika çırpılır. Krema kıvamına gelince, bir paket kremşanti ve küçük bir çay bardağı süt eklenerek çırpılır. Harika ve kolay bir pasta kremasıdır👍

PANDİSPANYA İÇİN

4 adet oda ısısında yumurta

1 su bardağı şeker( bardak 200 ml lik)

1 su bardağı un, 1.5 yemek kaşığı kakao

1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Yumurtalara bir fiske tuz ve şeker eklenip kabarana kadar çırpılır. 200 ml lik su bardağı ile, bir bardak un, kakao, vanilya ve kabartma tozu elenip güzelce ve yavaşça karıştılır. Fırın tepsisine fırın kağıdının üzerine dökülür. Kaşığın tersiyle düzeltilir. Fırın 170 dercede ısıtılıp pandispanya pişirilir. 30 dakika yeterlidir👍Çok kabarmadı veya kabardı sorun değil. Pandispanya pişince, fırının kapağı aralık bırakılıp, beş dakika sonra alınır.

Pandispanyanın altı, yani kağıt hafif ıslatılıp, biraz bekledikten sonra kağıttan ayırın. Pandispayanızın kenarlarını düzeltmek için kesin, sonra bu parçaları pastanın aralarına sıkıştırırsınız. Pandispanyanızı ikiye kesin. Bir parçasını, bir çay bardağı ılık suya bir tatlı kaşığı granül kahve ve şeker ilave edilmiş sıvı ile ıslatın. Krema ile sıvayın. Ben arasına frambuaz serpiştirdim. Sonra diğer parçayı üstüne yerleştirip, üstünü ıslatın. Tekrar krema ile güzelce sıvayın. Dolapta iki saat bekletin. Sonra istediğiniz büyüklükte kesip, porsiyonlayabilirsiniz. Deneyin pişman olmazsınız👍

Sponsorlu Bağlantılar

Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Sponsorlu Bağlantılar