Column Left

Bizi Takip Edin

8 Mayıs 2015 Cuma

Küf Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Halı, odanın havasını tamamen değiştiren bir eşyadır. Odanın temiz görünmesi için halının da temizliği oldukça önemlidir. Küf lekesi halıda ortaya çıkabilen, halıyı çürütebildiği gibi etrafa da koku yayabilen bir lekedir.

Eğer halınızda küf lekesi varsa yapmanız gereken bir dizi işlem vardır. Öncelikle sert bir fırça yardımıyla halıda küf olan bölgeyi fırçalayarak küfü çıkarın. Sonraki adımda elektrik süpürgesi kullanarak, fırçaladığınız bölgeyi vakumlayın. Böylece fırçalayarak çıkardığınız küflerin halıdan kaybolmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemden sonra, kullandığınız süpürgenin poşetini çöpe atmayı





unutmayın. Çünkü küf, orada da çürüme ve kokuya yol açabilir. Daha sonra, bir bardak suya bir kaşık deterjan atıp karışımı köpürtün. Kullandığınız deterjanın ağartıcı içermeyen bir deterjan olmasına özen gösterin. Bu noktada, sabun da kullanabilirsiniz. Deterjan ya da sabunla hazırladığınız karışımla temiz bir bez ya da kağıt havlu kullanarak küflü bölgeyi silin. Bu karışımın yanısıra, küf öldürücü bazı temizleyiciler de kullanabilirsiniz. Böylece halıda tekrardan küf oluşmasını engelleyebilirsiniz. Sonrasında halıyı az miktarda su kullanarak durulayın. Islak bölgeyi kurulamak için ise kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu kullanabilirsiniz.

Halınızda tekrar küf lekesi oluşmaması için, küfün oluşmasına ortam hazırlayan faktörleri de ortadan kaldırmalısınız. Bunun için, yere herhangi bir sıvı döküldüğünde zaman geçirmeden temizlenmeli ve kurutulmalıdır.
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments

Column Left